Magazilla представили огляд популярних велосипедів

30 грудня 2015, 11:05

Українці в останні роки полюбили рух. Велосипеди купують любителі і професіонали. У цьому огляді ми з’ясуємо, які велосипеди виявилися найпопулярнішими в минулому році у наших співвітчизників.

Дані, представлені в огляді, є результатом досліджень маркетологів сайту Magazilla, в каталозі якого ви знайдете кілька тисяч велосипедів від кращих спортивних інтернет-магазинів України. Завдяки зручній системі пошуку, описам, відгукам та функції порівняння цін можна зробити вибір свідомо і швидко.

Найпопулярніші види велосипедів

Понад 50 % покупок припадає на крос-кантрі (гірські) моделі, дуже поширені й універсальні. На них можна пересуватися міськими дорогами, гірськими стежками, пересіченою місцевістю. У них відмінна амортизація, широкі покришки і посилена конструкція. Понад третину покупок припадає на міські моделі, середні за вартістю. Їх обирають за високу посадку і широке сідло, які дають змогу сидіти прямо і комфортно. Менше 10 % припадає на частку шосейних велосипедів для швидкої їзди асфальтованою дорогою.
Найчастіше (65 %) купують універсальні велосипеди для дорослих. Лише кожен п'ятий куплений велосипед — підлітковий, а на частку безрамних жіночих моделей припадає близько 10 %.


Швидкість і амортизація

Майже третина покупців обрала велосипеди, що мають 21–25 швидкостей; 10 % обійшлися однією, а 5 % покупців замало було й тридцяти.

Моделі з двома підвісками мають найпрогресивнішу систему амортизації, проте не є лідерами продажу — тільки 11 % від усіх покупок. Понад дві третини покупців віддали перевагу стандартній "вилці", інші вирішили взагалі обійтися без амортизації.

Габарити і вага

У 40 % випадків покупці обирали моделі з колесами середнього діаметру — 26 дюймів. Інші варіанти (20, 24, 27 і більше) зібрали приблизно однакову кількість голосів.

Три чверті покупок припадає на велосипеди вагою менше 15 кілограмів, до 17 % — на 16–20-кілограмові моделі, а 6 % покупців обрали легкі велосипеди вагою до 10 кілограмів.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів