Дружина Сміта вирішила пробойкотувати "Оскар"

19 січня 2016, 12:17

Американська акторка Джада Пінкетт Сміт офіційно оголосила, що бойкотуватиме цьогорічну церемонію "Оскар". Дружина Вілла Сміта не піде на неї особисто і трансляцію не дивитиметься.

У такий спосіб Джада висловлює свій протест проти того, що серед номінантів у акторських категоріях немає жодного "кольорового" претендента.

Про це Пінкет Сміт заявила у своєму відеозверненні на сторінці в Facebook. Вона спеціально розмістила його 18-го січня, у день народження Мартіна Лютера Кінга.

Як раніше написала Джада, людей із іншим кольором шкіри залюбки запрошують на "Оскар", щоби представляти переможців та розважати публіку, але Американська кіноакадемія дуже рідко визнає їхні акторські досягнення.


На думку актриси, масовою відмовою від участі в церемонії можна добитися належного до себе ставлення.

Цьогорічний "Оскар" пройде без Джади Пінкетт-Сміт

"Чи не настав час людям із кольоровою шкірою визнати, скільки сили та впливи ми маємо, коли ми разом, що нам більше не треба просити, щоби нас кудись запросили?", - поцікавилася вона.

"Може, настав час нам визнати, що як ми відчуваємо до себе таку любов, повагу та визнання, якого хочемо й від інших, то ось місце, де ми можемо проявити справжню могутність", - сказала Пінкетт Сміт.

Раніше про свій бойкот церемонії, з цієї ж причини, заявив режисер та актор Спайк Лі, пише "Contact Music".

Він ще раз подякував за власного "Оскара", якого йому вручили в листопаді, проте підкреслив, що не може терпіти такої неповаги з боку кіноакадемії до своїх друзів.

"Як таке можливо, щоби два роки поспіль усі претенденти в акторській категорії були білими?... Ми що, грати не вміємо?! WTF!!", - написав Лі в своєму Instagram.

Чи приєднається до жінчиного бойкоту Вілл Сміт, поки не оголошується.

Фото з Facebook Джади Пінкетт-Сміт

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів