За крок до "Оскару": ДіКапріо вперше отримав золоту маску BAFTA

15 лютого 2016, 09:35

Голлівудський актор Леонардо ДіКапріо став лауреатом цьогорічної Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA.

Пригодницька драма "Легенда Х'ю Гласса" режисера Алехандро Іньярріту отримала перемогу у п'яти найголовніших номінаціях - як найкращий фільм, а також за найкращу чоловічу роль, режисуру, операторське мистецтво і звук. Про це повідомляє "Reuters".

Команда фільму "Легенда Х'ю Гласса" здобула 5 нагород

ДіКапріо, який за два тижні разом з усім світом довідається, чи нарешті матиме свій "Оскар", здобув свою першу золоту маску за найкращу чоловічу роль. Лео зі сцени подякував матері та акторам Деніелу Дей-Льюїсу, Гері Олдману і Пітеру О'Тулу за натхнення.

ДіКапріо отримав першу золоту маску

Найкращою актрисою цього року стала Брі Ларсон, яка зіграла у фільмі "Кімната".


Володарка "Оскару" та партнерка Лео за фільмом "Титанік", Кейт Вінслет визнана найкращою актрисою другого плану за фільм "Стів Джобс". Найкращим актором другого плану названо Марка Ріленса за роль у фільмі "Міст шпигунів".

Вінслетт також не залишилася без нагороди

Фільм "Гра на пониження" отримав нагороду за найкращий адаптований сценарій, а фільм "Прожектор" - за найкращий оригінальний сценарій.

Стрічка "Зоряні війни: Сила пробудження" перемогла у номінації "Найкращі спецефекти".

Переможці цьорічної BAFTA

Нагадаємо, вже наприкінці лютого відбудеться вручення Американської кіноакадемії "Оскар". Фільм "Легенда Х'ю Гласса" претендує на статуетки в 12 номінаціях. Для ДіКапріо це вже п'ята спроба отримати омріяну статуетку.

Фото з Instagram BAFTA

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів