Папі Іоанну ІІ приписують стосунки із заміжньою жінкою

15 лютого 2016, 16:44

Схоже, у католицькому світі назріває скандал - колишньому Папі Римському Іоанну Павлу ІІ приписують можливі стосунки із жінкою, яка на той момент перебувала в шлюбі.

Про це пише "ВВС" з посиланням на особисті листування понтифіка.

Листи Іоанна Павла ІІ, який помер в 2005-му році, до американського філософа польського походження Анни-Терезі Тименецкої довгі роки зберігалися в національній бібліотеці Польщі. До теперішнього часу їх не показували нікому.

Та як з'ясувалося, дружба кардинала Кароля Войтили з Тименецкою почалася ще в 1973-му році - тобто за кілька років до того, як він став Папою Римським.


При цьому немає ніяких вказівок на те, що він міг порушити обітницю безшлюбності.

Іоанн ІІ мав листування з жінкою

Першою листування розпочала Тименецка. Вона хотіла обговорити зі священнослужителем написану ним книгу. Спочатку листування носила підкреслено діловий характер, проте згодом її тон ставав все більш і більш дружнім.

Уже в 1974-му році Войтила в листуванні зізнався, що перечитує старі листи Тименецкої, які здаються йому "дуже глибокими і дуже особистими". В архіві також є фотографії Войтили з його американської подругою.

Знімки зроблені в Польщі та Ватикані. Войтила і Тименецка кілька разів зустрічалися, гуляли і каталися на лижах.

Нагадаємо, Кароль Войтила став Папою Римським Іоанном Павлом II в 1978-му році і залишався понтифіком до своєї смерті в 2005-му році.

Фото Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів