Шевчук: Ми всі ненормальні від цієї пропаганди

20 березня 2016, 10:42

Російський рок-музикант Юрій Шевчук не хоче ставати на якийсь бік у конфлікті українців та росіян, бо, на його думку, це лише промножує зло.

Артист сподівається, що його країна, сп'яніла від пропаганди, врешті вийде з тіні свого "імператора" на світло.

Про це Шевчук говорив у інтерв’ю "RFI".

"Я намагаюся не ставати у той або інший табір тих, хто конфліктує. Одні кричать: "Не забудемо, не пробачимо". Інші теж. Ніхто не забуде і не пробачить. І що ж буде в результаті? Це не означає, що я втрачаю свої принципи. Це означає, що я болісно шукаю ключ до будь-якого серця, навіть найчерствішого, вбитого життям серця. Це мені здається найважливішим", - сказав музикант.


"Я не стаю на політичні трибуни, не віщаю, не вчу життю. Це вже в минулому. Раніше, може, грішив цим через недоумство своє, а зараз я намагаюся знайти та пояснити людині: "Ти ж добрий, блін, лишися людиною хоча б на трішечки", - зазначив Шевчук.

Юрій Шевчук не хоче ставати на чийсь бік у конфлікті

Зі слів музиканта, лишитися людиною та не поширювати зло – це вже величезна перемога.

"Важливо не додавати зла у цей світ, у цю безкінечну боротьбу. "Слава Україні!", "Слава Росії!", а живуть-то херово й ті, і інші. Слава-то де? Слава кому? Одні й ті ж циніки при владі – і там, і там. Як я можу вітати цей пихатий пропагандистський чад? Гадаю, нам до слави – і українцям, і росіянам – років сто, коли наші прості люди почнуть жити нормально", - вважає артист.

"У Росії багато хто хворий сьогодні, ми наче п’яні… Ми зараз усі ненормальні від цієї пропаганди, страждаємо від постімперських амбіцій. Ми прагнемо "реваншу", - сказав він.

У свій спосіб із цим "алкоголізмом" бореться сам Шевчук, бореться скандальний художник Петро Павленський, котрого музикант називає "вільною людиною".

"Людей убивати я не вмію, революції робити теж. Дуже важливо, щоби Росія виповзла з цієї похмурої тіні. Але сонце в зеніті, і тінь від нашого імператора невелика. Скоро вийдемо. Спочатку перейдемо лінію термінатора. І це нормально. А потім буде синє небо, і добре", - сподівається Юрій.

Нагадаємо, на початку року лідер гурту "ДДТ" представив скандальну пісню про Третю світову війну, про Сталіна та Бандеру, котрі б’ються у головах людей.

Фото з Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів