Принц Гаррі виступив проти дитячих шлюбів

23 березня 2016, 18:30

Під час свого візиту в Катманду британський принц Гаррі взяв участь у заході "Nepal Girl Summit", де виступив із промовою.

Він засудив практику дитячих шлюбів, котра досі існує в країні, та наголосив на необхідності освіти для дівчат.

Про це пише "People".

Принц Гаррі у Катманду засудив дитячі шлюби

"Тут, у Непалі, близько половини жінок, котрим зараз 20, 30 та 40 років, вийшли заміж до свого 18-го дня народження. І майже половина з них народили, будучи ще тінейджерками", - сказав Гаррі.


"Може, це й так очевидна річ, щоби про це говорити, але дівчата, котрі виходять заміж рано, лишаються вдома. Вони не закінчують школи. І скоро стають замкненими в циклі безграмотності, бідності, поганого здоров'я та, врешті, безсилля", - додав він.

Принц наголосив на необхідності освіти для дівчаток

Ключем до розірвання цього циклу є освіта, підкреслив Гаррі. З близько 800 мільйонів неписьменних людей у світі дві третини – жінки. Понад 700 мільйонів жінок у світі вийшли заміж ще дітьми, 250 мільйонам із них на момент весілля не було 15 років.

Принц у Непалі

Зі слів Гаррі, дуже важливо, щоби не лише жінки-рольові моделі, такі, як Мішель Обама чи Малала Юсуфзай, говорили про ці гострі проблеми. Те, що в багатьох країнах можливість освіти для дівчат захищається не так, як для хлопців, мають уголос визнати й чоловіки – такі, як він сам.

Нагадаємо, днями, відвідуючи один із непальських національних парків, принц Гаррі вдав із себе тигра. А ще він узяв участь у традиційному весняному Святі барв – і його помастили червоною фарбою.

Гаррі помастили фарбою

Фото з Instagram Кенсингтонського палацу

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів