Наомі Кемпбелл: Я не вживаю слова "расизм"

22 квітня 2016, 17:10

Британська супермодель Наомі Кемпбелл заявила, що вважає кліше слово "расизм" і принципово не вживає його.

На думку зірки, котра в 1988-му стала першою темношкірою жінкою, котра з'явилася на обкладинці французького "Vogue", те, що в модній індустрії ще є люди, які застрягли в минулому – не причина відступати.

Про це пише "Contact Music".

"Я ніколи не використовую слова "расизм", я вважаю це слово кліше і не хочу використовувати його як виправдання", - поділилася Ніомі.


Кемпбелл згадала той самий випадок із обкладинкою "Vogue", коли керівництво глянцю погодилося розмістити її фото на обкладинці лише після особистого втручання Іва Сен-Лорана.

"Що стосується мене, це був, як я називаю, територіалізм, коли є люди, що володіють певною територією, і вони не здають своїх позицій і не змінюють своєї думки, і ось така їхня думка", - зазначила вона.

Кемпбелл не приймає слова "расизм"

"Я подумала: "А піду-но я до мого хорошого друга Іва Сен-Лорана і розкажу це йому, оскільки я – дівчина, з якою в нього контракт". Я попросила його вирішити цю ситуацію, і він це зробив. Ось як я це отримала. Завжди є спосіб", - розказала Кемпбелл.

Наомі дуже вдячна супермоделі Крісті Тарлінгтон, котра дуже підтримувала її на початку кар’єри та навіть погрожувала бойкотом дизайнерам, котрі відмовлялися одягати темношкірих моделей.

"Насправді я не думаю, що була б моделлю, якби не заради неї", - зізналася красуня.

Зараз уже сама Кемпбелл докладає зусиль для того, щоби з дискримінацією не стикалися юні моделі з різним кольором шкіри.

"Коли я кажу "кольорові", я маю на увазі всіх кольорів; усіх відтінків та проходження, котрим скрутно", - додала вона.

Нагадаємо, в одному з інтерв'ю Наомі, котра мріє стати мамою, зізналася, що вона - дуже самотня людина, а "модна сім'я" заміняє їй кревних родичів.

Фото з Instagram Наомі Кемпбелл

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів