Авторка "Їсти, молитися, кохати" оголосила про кохання до смертельно хворої подруги

8 вересня 2016, 09:35

Американська письменниця Елізабет Гілберт, котра кілька місяців тому розлучилася зі своїм чоловіком, оголосила, що кохає жінку.

На жаль, у камінг-ауту авторки бестселера "Їсти, молитися, кохати" дуже сумні причини: її подруга, письменниця, сценарист, композитор та співачка Райя Еліас помирає від раку.

Про це 47-річна  Гілберт написала у Facebook.

"Цієї весни я отримала звістку, котра назавжди змінила моє життя. У моєї найкращої подруги Райї Еліас діагностували рак підшлункової залози та печінки – хворобу, від котрої немає ліків", - поділилася Елізабет.

 "У ту мить, коли я дізналася про Райїн діагноз, у дні мого серця відкрився люк (люк, про який я взагалі не знала), і все моє існування провалилося в нього. Від цього моменту головним для мене стала вона. Я скасувала все в моєму житті, що могла скасувати, і полинула до неї, відтоді я поруч", - написала письменниця.

Жінок поєднувала 15-річна дружба, проте смертельна загроза, яка нависла над Еліас, змусила Ґілберт визнати правду – вона не просто любить свою подругу, а кохає її. І цю правду Ліз хоче сказати вголос, не боячись, як цьому завжди вчила її Райя.

Елізабет Гілберт і Райя Еліас

"Математикам", котрі одразу взялися вираховувати, чи не це стало причиною краху 9-річного шлюбу Ґілберт з Хосе Нунесом, письменниця окремо бажає дати просту відповідь – так.

"Отже. Справи зараз такі: ми з Райєю разом. Я кохаю її, а вона кохає мене. Я проходжу цей шлях раку з нею, не лише як подруга, а й як партнерка. Я точно там, де маю бути – і це єдине місце, де я можу бути", - підкреслила письменниця.

Зі слів Елізабет, вона, як публічна людина, бажає жити правдиво та прозоро, не принижуючи себе та Райю тим, щоби вдавати, ніби вони – досі просто подруги.

Письменниця з усією повагою просить усіх небайдужих людей не надсилати їй інформації про ліки від раку та випадки дивовижного зцілення. Бо вони з Еліас і так уже "тонуть" у цьому.

"Ось про що я прошу: оскільки я вірю в любов, я прошу любові. Якщо зараз ви несете у ваших серцях надлишок любові, не могли б ви скерувати її в нашому напрямку? Я би була за це дуже вдячна, і, повірте мені – її буде відчуто. І вона допоможе…", - зазначила Ґілберт.

Як відомо, світову популярність Елізабет Гілберт приніс роман-мемуари "Їсти, молитися, кохати", що вийшов у 2006-му. В екранізації книги Ліз зіграла Джулія Робертс.

Фото з Facebook Елізабет  Гілберт

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів