"Боріться за те, що є правильним": промова Клінтон зворушила соцмережі

10 листопада 2016, 11:27

Визнавши свою поразку на виборах президента США та привітавши переможця, Гілларі Клінтон звернулася до всіх, хто її підтримував, із палкою промовою.

Її виступ миттєво розтягли на цитати, котрі ширяться соцмережами. Чимало людей, зокрема зірок, не приховують, що слова Гілларі зворушили їх до сліз.

У своїй промові Клінтон подякувала всім тим, хто повірив у неї та долучився до її кампанії. І хоч на цей раз їм не вдалося "розбити скляну стелю", вона не сумнівається: одного дня хтось це зробить.

"У вас будуть успіхи і невдачі теж. Ця поразка болісна, але, будь ласка, ніколи не переставайте вірити в те, що варто боротися за те, що є правильним", - сказала Клінтон.

Окремо вона звернулася до жінок та дівчат, пишуть "ABC News".

"…Ніколи не сумнівайтеся у тому, що ви цінні, що ви спроможні та заслуговуєте на кожен шанс та кожну нагоду в цьому світі, щоби слідувати за своїми мріями та здійснювати їх", - закликала Гілларі.

На слова Клінтон відгукнулося в соцмережах чимало людей.

"Спасибі тобі, Гілларі Клінтон, за твою промову та безкінечну мужність. Разом ми сильніші", - написала в Twitter Еллен ДеДженерес.

Акторки Джуліанна Мур та Лаверн Кокс, котра, як відомо, є транссексуалом, поділилися в своїх мікроблогах цитатами з промови – про те, що боротися варто.

Процитувала екс-держсекретаря й модель Джіджі Хадід, додавши, що страшенно розчарована результатом виборів, та закликавши не занепадати духом.

"Мені справді треба було виплакатися. Гілларі Клінтон, яка прекрасна промова", - написала письменниця Джоан Роулінг.

"Пані Клінтон чудово виглядає та мудро звучить. Я знаю, якою розчарованою ви почуваєтеся. Я також. "Це болить і болітиме ще довго", - поділилася Марія Шрайвер, екс-дружина Арнольда Шварценеггера.

Акторка Емі Шумер у своєму Instagram зізналася, що вона плаче – через Гілларі Клінтон, через усіх розумних людей, а ще через тих, хто купився на "блискучі кашкети" кампанії Трампа.

Власне, останнім вона адресувала своє звернення.

"Як і всі, я нажахана тим, що люди повірили в ці слогани, подібні до бамперних наклейок, сповнені ненависті, котру він (Трамп) вивергає. Люди, котрі за нього голосували, ви – слабаки. Ви не просто дезінформовані. Ви навіть не намагалися отримати інформацію". – написала Шумер.

Акторку обурює те, що багато хто з виборців змінив свою думку про Гілларі Клінтон через скандал навколо її електронних листів. А ще Шумер підкреслила, що не отримала ні копійчини за підтримку цього кандидата, що вона та її колеги були щирі в цьому.

"Що ж, ви отримали те, про що просили, а тепер зможете подивитися, як розчахнуться небеса. В буквальному сенсі. Я люта. Я плачу через неї, через усіх розумних людей, яких я люблю, котрі розуміють, що є правильним, і плачу через тих, хто купився на блискучі кашкети і слогани. Вона б вас захистила. Сьогодні ми у скорботі, а завтра почнемо все знов", - зазначила актриса.

Свій пост вона проілюструвала зображенням фейкової статті, де Дональд Трамп відгукується про республіканців як про найтупішу частину виборців. У даному випадку те, що це вигадка, не має значення, зауважила Шумер.

Як відомо, Гілларі Клінтон випередила Дональда Трампа за кількістю голосів виборців. Проте отримала поразку за кількістю голосів вибірників від штатів.

Соцмережі від учора нуртують обуренням і розпачем, але є й місце для гумору.

Фото з соцмереж

IDEALMEDIA