Пішов із життя Леонард Коен

11 листопада 2016, 09:53

Канадський співак, письменник, поет і композитор Леонард Коен помер на 83-му році життя.

Про це повідомляється на сайті артиста, сумну новину також підтвердив його син Адам Коен, пише "Rolling Stone".

"Мій батько тихо пішов із життя в своєму домі в Лос-Анджелесі, знаючи, що завершив те, що вважав однією з найкращих своїх робіт. Він писав до своїх останніх хвилин, зі своїм унікальним фірмовим гумором", - поділився Адам.

Не стало Леонарда Коена

Ім'я Коена вписане до Зали слави рок-н-ролу, на один із найвідоміших його хітів "Hallelujah" створено безліч каверів. Три пісні артиста з альбому "The Future" звучать у фільмі Олівера Стоуна "Природжені вбивці".


У 1995-му році Коен вирішив перервати свою кар'єру, усамітнившись у дзен-буддистському монастирі коло Лос-Анджелеса, де став ченцем. Його тривале творче мовчання завершилося в 2001-му – збіркою "Ten New Songs". Усього ж за життя він випустив 14 платівок.

Цікаво, що Коен до кінця свого життя сповідував іудаїзм, але до буддизму звертався як до допомоги в дуже тяжкі для себе моменти.

У жовтні 2016-го світ побачив останній альбом Коена – "You Want It Darker". Через проблеми зі спиною артист уже не міг вибиратися з дому, тож записували платівку просто у його вітальні.

"Я готовий помирати. Сподіваюся, це не надто некомфортно. От що мене в цьому непокоїть", - зізнався невдовзі Коен "New Yorker".

Щоправда, потім співак сказав, що то було перебільшення, і що він узагалі схильний все драматизувати.

"Я маю намір жити вічно", - запевнив він.

Фото з офіційного сайту Коена

Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів