Режисер "Останнього танго в Парижі" розказав про "зґвалтування" 19-річної актриси

6 грудня 2016, 13:02

Італійський кінорежисер Бернардо Бертолуччі заявив, що під час зйомок картини "Останнє танго в Парижі" спеціально заздалегідь не попередив 19-річну актрису Марію Шнайдер про те, що під час сцени з Марлоном Брандо її буде зґвалтовано в неприродний спосіб.

Цей фрагмент відеоінтерв’ю кінодіяча спричинив ефект вибуху бомби. І тепер Бертолуччі дає задній хід.

Про це пише "The Daily Mail".

Режисер Бертолуччі зізнався, що не попередив 19-річну Шнайдер про сцену зґвалтування

"Я хотів, щоби вона зреагувала як дівчина, не як актриса. І я гадаю, вона зненавиділа мене і Марлона, бо ми їй не сказали… Я не хотів, щоби Марія зіграла своє приниження, свою лють. Я хотів, щоби Марія не зіграла, а відчула лють і приниження. І тоді вона зненавиділа мене на все своє життя", - розказав Бертолуччі в інтерв’ю 2013-го року, котре набуло розголосу лише тепер.


Як розповідала свого часу сама Шнайдер, в оригінальному сценарії не було тієї сцени, і про неї вона дізналася фактично перед самим початком зйомки.

"Я мала б подзвонити моєму агенту або викликати на знімальний майданчик мого адвоката, бо не можна силувати когось робити те, чого немає в сценарії, але я того не знала", - поділилася акторка в 2007-му, за кілька років до своєї смерті.

Зі слів Марії, хоча те, що робив із нею, поваливши на підлогу, 48-річний Марлон Брандо, до якого вона тоді ставилася мов до батька, було не по-справжньому, у неї лилися справжні сльози.

"Я почувалася приниженою і, якщо чесно, трохи зґвалтованою, і Марлоном, і Бертолуччі. Після тієї сцени Марлон не втішив мене і не вибачився. На щастя, був лише один дубль", - сказала вона.

Те, що Бертолуччі фактично сам підтвердив те, що говорила Шнайдер, шокувало багатьох, зокрема й професійних акторів.

"Усі люди, кому подобається той фільм – ви дивитеся, як 19-річну дівчину ґвалтує 48-річний чоловік. Напад на неї спланував режисер. Мене нудить", - написала в Twitter акторка Джессіка Честейн.

"Отакої. Я більше ніколи не дивитимуся на цей фільм, на Бертолуччі та на Брандо так, як раніше. Це більш, ніж огидно. Я відчуваю лють", - зізнався зірка "Месників" Кріс Еванс.

У відповідь на резонанс, котрий спричинив фрагмент його інтерв’ю, Бернард Бертолуччі виступив із новою заявою. Тепер режисер стверджує, що Шнайдер про сцену знала, і єдиною несподіванкою для неї було те, що герой Брандо використає в якості змазки вершкове масло.

"Ось де причина непорозуміння. Люди думали і думають, що Марія не була проінформована про насильство, яке буде вчинено щодо неї в тій сцені. Неправда! Марія все знала, бо читала сценарій, там усе це було описано", - запевнив Бертолуччі.

"Ті, хто не розуміє, що секс у фільмах завжди (майже) вдаваний, певно, вірять у те, що коли Джон Вейн у фільмі стріляє в ворогів, хтось справді вмирає", - додав 76-річний режисер.

Як відомо, Марія Шнайдер, котрій фільм 1972-го року приніс гучну та скандальну славу, згодом мала проблеми з наркотиками та намагалася вкоротити собі віку. Вона померла від раку в 2011-му. Марлона Брандо не стало в 2004-му році.

Кадр iз фільму "Останнє танго в Парижі" з сайту "The Daily Mail", відео з YouTube


Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів