Жіночий марш проти Трампа: Різкі промови Джадд, Шер, Йохансон і лайка Мадонни

22 січня 2017, 09:34

21-го січня по всьому світі пройшли жіночі марші на знак незгоди з риторикою розбрату нового президента США Дональда Трампа.

Своєю присутністю акцію у Вашингтоні підтримали співачки Мадонна, Шер а також актриси Скарлетт Йохансон і Ешлі Джадд. Кожна з зірок виходила на сцену із промовою-протестом проти вступу на посаду нового президента Дональда Трампа.

Мадонна з Шер вийшли на жіночий марш

Першою звернулася до учасників маршу 48-річна Джадд. Вона прочитала вірш, написаний 19-річною Ніною Донован зі штату Теннессі. Загалом, виступ Джадд був одним із найбільш емоційних.

"Я не знала, що дияволи можуть воскреснути. Але я відчуваю Гітлера на цих вулицях. Тільки з перукою замість вусів", - сказала Ешлі.


Вкрай різкою була й співачка Мадонна, повідомляє "CNN".

"Знадобився цей страхітливий момент темряви, щоб нас розбудити", - сказала поп-діва.

"Здається, ніби ми всі сповзли в помилкове відчуття комфорту, що справедливість восторжествує і добро переможе. Що ж. На цих виборах добро не перемогло. Але врешті-решт добро переможе", - зазначила Мадж.

"Так, я злюся. Так, я обурена. Так, у мене була огидна думка про те, щоби підірвати Білий дім, але я знаю, що це нічого не змінить. Ми не можемо впадати у відчай", - наголосила вона, закликавши людей обрати шлях любові.

У своїй емоційній промові Мадонна кілька разів міцно вилаялася, через що телеканали навіть перервали трансляцію.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО:

Промова співачки Шер була також досить відвертою.

"Люди з усього світу не люблять його, не довіряють йому, і вони не думають, що він хороша людина", - цитує артистку "The Hollywood Reporter".

Під гаслом "Жінки сильні та небезпечні" вийшла на вулицю актриса Ліна Данем.

А до лондонського анти-трампівського жіночого маршу приєднався "Гендальф", актор Ієн МакКеллен.

"Коли всі ми рівні, ми величніші. Сьогодні мільйони постали на підтримку цього", - написала в своєму Twitter Мелінда Гейтс, котра, вочевидь, також була на марші.

До слова, можна помітити, що чимало учасників та учасниць протестів надягли так звану "кицько-шапку" з вушками. Це теж троллінг на адресу Дональда Трампа, який, нагадаємо, свого часу заявив, що любить хапати за поцьки красивих жінок. Гра слів, "pussy" - це і кицька, і жіночий статевий орган, лягла в основу мему про "котячу помсту" Трампу.

Джулія Робертс, Кейт Бланшетт, Емма Уотсон, Шарліз Терон і Крістен Стюарт теж висловили свою солідарність
Співачка Пінк вийшла на марш із чоловіком, донькою та крихітним сином

У день інавгурації Трампа також розпочав свою акцію-страйк американський актор Шайа ЛаБаф.

У нью-йоркському музеї зірка "Трансформерів" відкрив арт-проект на знак протесту проти Дональда Трампа. Інсталяція триватиме щонайменше 4 роки - увесь президентський термін, і буде продовжена в разі, якщо Трампа оберуть знову, пише "Fox News".

ЛаБаф встановив на музейній стіні камеру, над якою написано "He Will Not Divide Us" ( "Йому нас не розділити"). За задумом, кожен відвідувач музею може підійти до камери і вимовити цю фразу. І все це цілодобово транслюватиметься на сайті проекту hewillnotdivide.us.

Наразі в акції вже взяв участь син актора Вілла Смітта Джейден.

Нагадаємо, 20-го січня Дональд Трамп офіційно став 45-м президентом США. Під час інавгурації, яка традиційно пройшла у Вашингтоні, трапилися деякі цікавинки, які одразу ж стали інтернет-мемами.

Фото Instagram, відео YouTube

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів