Українська пара хоче вторгувати понад $12,5 мільйонів за прикраси принцеси Діани

2 лютого 2017, 11:03

Діамантове кольє, яке британська принцеса Діана вдягала всього за два місяці до своє трагічної смерті, виставили на продаж за шалену ціну - 10 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 12,5 мільйонів доларів).

Власником прикраси є українська пара, яка воліє не розголошувати свої дані, пише "The Daily Mail".

Знамените кольє з діамантів і перлів востаннє продавали на торгах у 2010-му році. Тоді його придбали за 500 тисяч фунтів стерлінгів (понад 630 тисяч доларів).

"Але його нинішні власники вважають, що його вартість злетіла до небес", - пише британський журналіст.


Українці-власники кольє принцеси Діани хочуть заробити на ньому купу грошей

Нью-йоркський аукціонний дім "Гернсі" називає кольє з 178 діамантів і перлів "даром століття".

Принцеса Діана сама брала участь у створенні прикраси. Згодом кольє отримало назву "Лебедине озеро", бо саме на однойменний балет у червні 1997-му в Королівському Альберт-Холі його й вдягла дружина принца Чарльза. Це була остання поява жінки на світському заході.

До слова, до кольє виготовлялися ще й сережки. Але принцеса Діана не встигла їх вдягти, бо вони не були готові до події.

Сережки Діана так і не встигла вдягти, але їх продають разом із кольє

Після смерті Діани ювелірній дім таємно продав кольє й сережки британському бізнесменові, який хотів їх для своєї дружини.

Та в 1999-му році прикраси виставили на аукціон, а частину грошей від продажу було обіцяно перерахувати до "Меморіального фонду Діани".

Тоді анонімний колекціонер з США заплатив понад 360 тисяч фунтів стерлінгів (майже 454 тисячі доларів) за коштовності. А пізніше їхнім власником став техаський меблевий мільйонер Джим Мкінгвел, який виставив прикраси у вітрині свого магазину в Х'юстоні, щоб привабити клієнтів.

Нагадаємо, нещодавно британській королівський двір оголосив, що до кінця 2017-го року на території Кенсінгтонського палацу буде встановлено скульптуру принцеси Діани. Таким чином пам'ятник жінці з'явиться через 20 років після її трагічної смерті 31-го серпня 1997-го року.

Фото ArtfixDaily.com та "Internet Stones"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів