Джиліан Андерсон розповіла Ліні Данем про пременопаузу

14 березня 2017, 15:19

Американська акторка Джиліан Андерсон зізналася, що вже кілька років відчуває симптоми пременопаузи.

Гормональні зміни, зокрема, позначилися на здатності 48-річної зірки "Секретних матеріалів" та "Краху" справлятися з роботою та домом.

Про це Джиліан розказала в інтерв’ю Ліні Данем для феміністичної газети "Lenny Letter", пише "Contact Music".

"Настав момент, коли я відчула, ніби мoє життя розвалюється навкруг мене, і тоді я почала запитувати, що це може бути, і друзі припустили, що це гормональне", - поділилася Андерсон.


"Я звикла, що здатна одночасно давати раду з багатьма речами, але зненацька я відчула, що ні з чим не можу впоратися. Я відчула себе повністю перевантаженою… Відчула, ніби хтось заволодів моїм мозком", - пригадала зірка.

Лікар, до якого звернулася Джиліан, заспокоїв її, розказавши, що в подібну паніку впадає чимало її ровесниць. Актриса вважає, що такі теми, як пременопауза та менопауза, повинні обговорюватися відкрито і не бути оточені соромом.

Андерсон упевнена, що тема гормональних змін у організмі жінки не повинна лишатися табуйованою

"Щоби ми не відчували себе божевільними чи самотніми, відчуваючи якісь симптоми", - пояснила вона.

Андерсон захоплюється своєю колегою Анджеліною Джолі, котра не боялася публічно говорити про операції з видалення молочних залоз та яєчників, і про менопаузу, яка настала в неї слідом за цим.

"Має бути більше нас, хто зробить цей публічний крок, щоби струсити сором із цієї теми… До пременопаузи та менопаузи слід ставитися як до перехідного моменту, яким вони і є. Якщо не прославляти, то бодай приймати, визнавати та поважати їх", - підсумувала Джиліан.

Про свої вікові зміни актриса розказала і у книзі "Ми: Маніфест для жінок усюди", яку нещодавно написала разом зі своєю подругою-журналісткою.

Про це пише "The Guardian".

Андерсон сподівається, що її автобіографічний твір поможе іншим жінкам повірити в себе. У книзі актриса відверто розповіла про свої психологічні проблеми та про ймовірну дислексію, через яку Джиліан дуже важко вчити тексти своїх кіноролей.

Нагадаємо, у нещодавньому інтерв’ю акторка розказала про те, що в ній поєднуються і жіночність, і маскулінність. І що вона впевнена в тім, що лише жінка має право вирішувати, як їй жити.

Фото з Instagram Андерсон

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів