Кейт Міддлтон: Материнство – це диво, але й величезне випробування

24 березня 2017, 12:37

Герцогиня Кембриджська Кейт Міддлтон зізналася, що з появою дітей вона відчула суміш радощів, виснаження, любові та тривоги.

Упоратися з цим випробуванням їй помогли близькі люди. Тож 35-річна герцогиня закликала всіх мам не боятися просити про допомогу, коли вони її потребують.

Про це Міддлтон говорила на презентації документальної стрічки, присвяченої психологічному здоров'ю жінок у перші роки життя дитини. Про це пише "US Magazine".

"Особисто для мене материнство стало дуже цінним та дивовижним досвідом. Але часом воно також було й величезним випробуванням – навіть для мене, хоч я мала вдома підтримку, якої не мають більшість матерів", - поділилася Кейт, у котрої з принцом Вільямом є 3-річний син Джордж і майже 2-річна донька Шарлотта.


Кейт Міддлтон розповіла про свої відчуття від материнства

На думку Міддлтон, неможливо підготувати себе до емоцій, які накривають жінку з народженням дитини.

"Це цілий комплекс емоцій – радощі, виснаження, любов та тривога, усі змішані разом. Усе твоє єство змінюється в одну мить. Раніше ти думала про себе як, у першу чергу, про особистість, а раптом ти – мати, передусім", - зазначила вона.

Кейт упевнена, не існує жодних "книг правил" та понять "правильно-неправильно", коли йдеться про материнство. Треба лише робити все, від тебе залежне, щоби піклуватися про свою родину.

"У багатьох матерів, зокрема для мене самої, часом це може викликати брак упевненості в собі та відчуття нетямущості. На жаль, для деяких матерів цей досвід стає ще тяжчим через проблеми їхнього душевного здоров'я", - додала вона.

Герцогиня закликала жінок не боятися просити про допомогу та не вважати це ознакою слабкості.

"Матері беруть на себе величезну відповідальність за піклування про свої родини. Їхня роль ключова для створення безумовної любові, турботи та підтримки вдома, особливо в перші роки розвитку дитини. Відтак ми маємо робити все, від нас залежне, щоби підтримувати їх та цінувати їхню непросту працю", - підсумувала Кейт.

Нагадаємо, подейкують, що сама Кейт Міддлтон веде боротьбу з серйозним розладом харчової поведінки – булімією.

Фото з Instagram Кенсингтонського палацу

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів