Ціна розлучення: Екс-дружина російського олігарха вимагає від нього $15 мільярдів

24 травня 2017, 09:23

Колишня дружина російського олігарха Володимира Потаніна Наталія вимагає, аби він заплатив їй 849,2 мільярдів рублів, що становить понад 15 мільярдів доларів.

Відповідний позов проти екса 55-річна жінка вже подала до суду. Наталія Потаніна хоче відсудити в колишнього чоловіка половину його статків, в тому числі й дивіденди від прибуткової російської фірми, повідомляє Forbes.

У документі йдеться, що Потаніна вимагає визнати спільним майном подружжя і розділити акції іноземних компаній "Pharanco", "Bektanco", "Decoso" і "Lovenco", права на акцій цих компаній, права на акцій ВАТ "ГМК"Норільський нікель" і ВАТ "Полюс Золото", а також стягнути з мільярдера грошову компенсацію за частку, що їй належить.

Представник позивачки розповіли, що причиною для подачі позову стало те, що суд так і не розділив акції "Норнікеля", якими володіє Володимир Потанін. При цьому суд вказував, що акції прямо не належать Потаніну, але всіма визнається, що він є бенефіціарним власником цих акцій.


Наталія і Володимир Потаніни

Якщо суд встане на сторону Наталії Потаніної, то це врегулювання розлучення стане найдорожчим у світі. Попередній рекорд належить Алеку Вайлденстейну, котрий заплатив екс-дружині Джоселін 4 мільярди доларів в 1999-му році, пише The Daily Mail.

Володимир і Наталія Потаніни розлучилися в 2014-му році після 23 років шлюбу. У пари є троє спільних дітей.

Потаніна стверджує, що чоловік зрадив і принизив її, закрутивши роман із жінкою, котра на 15 років молодша за нього. Коханка навіть встигла народити олігарху дитину.

Після розлучення екс-дружина Володимира Потаніна вже отримала 4,8 мільйона доларів від продажу елітної квартири в центрі Москви та трьох земельних ділянок в передмісті.

Проте жінка стверджує, що її колишній чоловік приховує решту свого багатства в низці офшорних компаній.

Фото Стархит

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів