Гендальф із "Володаря перснів" вийшов до посольства Росії підтримати геїв Чечні

4 червня 2017, 14:27

Британський актор і відкритий гомосексуаліст сер Ієн МакКеллен приєднався до сотень протестуючих біля посольства Росії в Лондоні, щоб висловити своє невдоволення "чисткою" геїв у Чечні.

Зірка "Володаря перснів" заявив, що для нього це "справа принципу" особисто закликати владу Москви вжити рішучих заходів проти осіб, які переслідують людей нетрадиційної орієнтації на території республіки.

Про це пише Evening Standard.

"Я звичайно не з тих, хто коментує або втручається у внутрішні справи іншої країни, навіть якщо вона так близька для нас, як Чечня, але справа в тому, що це питання принципу", - наголосив МакКеллен.


"Наші принципи є загальними для всіх кордонів, і важке становище геїв в Чечні означає, що таке ж важке становище геїв і лесбійок й по всій Росії", - додав актор.

До слова, днями сер Ієн повернувся з Росії, де зустрічався з місцевими представникам ЛГБТ-спільноти.

"Це стало абсолютно ясно і немає ніяких сумнівів, що ці звірства (проти геїв у Чечні) відбуваються прямо зараз. Але це більше, ніж внутрішня справа країни, це принципово - що гомосексуалістів повинні сприймати нарівні з рештою суспільства", - наголосив він.

"Це те, що за що ми боролися за тут (у Британії), і це те, чого ми досягли. Це те, чого , я боюся, немає у більшості Росії і, звичайно, немає в Чечні", - додав актор.

Як відомо, ще в квітні Новая газета опублікувала матеріал про те, що в Чечні затримано близько 100 осіб, підозрюваних в гомосексуалізмі. При йшлося про жорстокі тортури і навіть убивства затриманих через їхню сексуальну орієнтацію.

Фото Twitter

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів