Пішов із життя засновник Playboy Х'ю Хефнер

28 вересня 2017, 08:25

Американський бізнесмен Х'ю Хефнер, "батько" Playboy пішов із життя в віці 91 року.

"Х'ю М. Хефнер, американська ікона, що в 1953-му році представив світові журнал Playboy та збудував компанію, яка стала одним із найупізнаваніших у світі американських брендів в історії, тихо пішов із життя сьогодні, в своїй оселі, маєткові Playboy, в оточенні тих, кого любив", - повідомив People речник Playboy Enterprises.

"Мій батько прожив виняткове та плідне життя, як піонер у медійній та культурній галузі, як рупор найбільш значущих соціальних та культурних змін нашого часу, захищаючи свободу слова, громадянські права та сексуальну свободу. Він визначив стиль і дух, що лежить у серці бренду Playboy, одного з найбільш упізнаваних та міцних у світі. Його дуже бракуватиме багатьом, зокрема його дружині Крістал, моїй сестрі Крісті та моїм братам Девіду та Марстону і всім нам у Playboy Enterprises, - сказав син Х'ю, Купер Хефнер.

Х'ю з синами, Марстоном та Купером

Х'ю Хефнер народився в Чикаго в 1926-му році і першу свою газету створив ще у школі. Після армії він влаштувався копірайтером у Esquire, але мрією його було мати власний журнал.


Цю мрію він здійснив у 1953-му, заставивши свої меблі та позичивши решту грошей у друзів та родичів. Перший номер його творіння - журналу Playboy із оголеною Мерилін Монро - вийшов у грудні того ж року.

"У моїх найсміливіших мріях я не міг би уявити солодшого життя", - Х'ю Хефнер

"Кролик у Америці має сексуальне значення; і я обрав його, бо це зухвала тваринка, сором'язлива, жива, стрибуча - сексі", - так у і1967-му році Хефнер пояснив вибір логотипу для Playboy.

Хеф пішов із життя в віці 91 року

Журнал зажив світової слави не лише завдяки прекрасним жінкам, котрі прикрашали його сторінки, а й завдяки статтям, що в ньому друкувалися. У різні часи для чоловічого глянцю писали Хантер Томпсон, Джон Апдайк, Ієн Флемінг, Габріель Гарсія Маркес, Маргарет Етвуд, Курт Воннегут та Джек Керуак.

Перший номер Playboy вийшов у 1953-му

Зі слів самого Х'ю, він займався сексом із понад тисячею жінок, але ніколи-ніколи не зраджував жодну зі своїх дружин. Їх у Хефнера було три. Із останньою, молодшою за нього на 60 років Крістал Харріс, він одружився в 2013-му році.

Фото з Twitter та Instagram Хефнера

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів