Собчак визнала Крим українським і хоче, аби Росія й України знову дружили

24 жовтня 2017, 17:27

Російська телеведуча Ксенія Собчак після заяви про намір йти у президенти Росії, озвучила й свою позицію щодо анексії Криму й стосунків з Україною.

Під час прес-конференції, котра відбулася 24-го жовтня, Ксюша визнала, що Російська Федерація порушила Будапештський меморандум анексією півострову. Щоправда, як повернути Крим Україні - не запропонувала.

"Україна – це найважливіший партнер Росії, безумовно. І відновити нормальні, кращі відносини – це, напевно, найголовніше завдання, яке сьогодні стоїть перед Росією, на мій погляд. Це вкрай важливо", – заявила "кандидатка" Собчак.

"З точки зору міжнародного права Крим український. Крапка. Далі – давайте розмовляти. Як це буде відбуватися, що буде далі, як буде продовжуватися життя людей, які живуть у Криму? Тому що це важливо: як ось ці люди завтра повернуться в Україну", - додала вона.


Собчак заговорила про дружбу між Росією й Україною

Ксенія вважає, що в Криму є люди, які підтримують анексію. "Але на конкретне запитання я даю конкретну відповідь: ми порушили наше слово. Ми порушили Будапештський меморандум 1994 року, ми обіцяли – і ми цю обіцянку не виконали. Крапка. Далі ми повинні обговорювати. Це велика проблема", – зауважила вона.

На думку Собчак, потрібно організовувати зустрічі з журналістами, експертами на цю тему.

"Не як політик, а як просто жінка Ксенія Собчак, я можу сказати, що зараз для Росії і України є найважливіше – відновити нашу дружбу за всяку ціну. Крапка", – наголосила новоспечений політик.

Нагадаємо, заява Собчак, що вона йде в президенти Росії, викликала бурхливу реакцію з боку шоуменів. Зокрема, свої відеопародії на Ксюшу вже записали Іван Ургант і Максим Галкін.

А співак Сергій Шнуров узагалі назвав Собчак "мавпою з гранатою" й зауважив, що свій голос за неї б не віддав.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів