Чоловік королеви Данії помер, заборонивши ховати дружину поруч із ним

14 лютого 2018, 10:37

Королева Данії Маргрете овдовіла. Її чоловік, принц Хенрік промер від пневмонії 13-го лютого, поруч із ним перебували дружина і сини.

Про це офіційно повідомили представники королівської родини Данії, пише People.

Принцові було 83 роки. У вересні в нього діагностували деменцію.

В останні роки Хенрік неодноразово публічно висловлював своє невдоволення тим фактом, що він так і лишився принцом-консортом. Він дуже ображався через це на дружину та навіть заявляв про гендерну дискримінацію. Принц навіть оголосив, що, як прийде його час, він не бажає лежати поруч із Маргрете у саркофазі в соборі Роскілле.


Королева Данії стала вдовою

"Якщо вона (Маргрете) бажає поховати мене поруч із собою, хай зробить мене королем-консортом. Крапка. Мені байдуже", - оголосив він у 2017-му році.

"Моя дружина вирішила, що хоче бути королевою, я цим дуже задоволений. Але як людина вона має розуміти, що, коли чоловік і жінка одружені, вони рівні. Моя дружина не проявила щодо мене поваги, яку має проявляти до свого чоловіка звичайна дружина... Вона пошила мене в дурні", - пояснював свою позицію Хенрік.

Як повідомив сайт The Local, посилаючись на заяву палацу, волю Херніка було вирішено вшанувати. Після кремації тіла принца 20-го лютого попіл буде розвіяно на території палацу та понад морем.

Хенрік та Маргрете побралися в червні 1967-го року в Копенгагені. Вони мають двох дітей: 49-річного принца Фредеріка і 48-річного принца Йоакіма.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів