31-річній Ліні Данем видалили матку

15 лютого 2018, 10:21

Американська актриса Ліна Данем перенесла повну гістеректомію. Іншими словами, матку 31-річної зірки було видалено. Причиною став важкий випадок ендоментріозу, від якого вона страждала упродовж років.

Про перенесену операцію Ліна розповіла в березневому номері Vogue, пише The Huffington Post.

"Можливо, я почувалася позбавленою вибору раніше, а тепер я знаю, що вибір у мене є", - поділилася актриса.

При ендометріозі клітини внутрішнього шару стінки матки розростаються поза межі цього шару. Та під час операції хірурги виявили в пацієнтки й інші серйозні проблеми.


Ліна Данем перенесла операцію з видалення матки

"На додачу до ендометріозу, такого виступу, схожого на горбок, і перегеродки посередині, в мене виявилася ретроградна кровотеча, інщими словами, моя менструальна кров текла в зворотньому напрямку, тож мій живіт був наповнений кров'ю. Мої яєчники розташувалися на крижових нервах моєї спини, які дають нам змогу ходити. Будь ласка, навіть не будемо говорити про слизову оболонку матки. Єдине красиве в цьому органі, який повинен мати форму лампочки - що він у мене був ніби серце", - зазначила Данем.

Попри те, що зачати і виносити дитину самій їй тепер не вдасться, Ліна сподівається, що колись таки стане мамою, в той чи інший спосіб.

"Незабаром я почну дізнаватися, чи є в моїх яєчниках, які залишилися десь усередині мене у просторій печері органів і рубцової тканини, яйцеклітини", - поділилася вона.

"Усиновлення - це та захоплююча істина, якої я прагнутиму щосили", - додала Ліна.

Нагадаємо, Данем завжди відверто розповідала про свою хворобу, через яку перенесла багато операцій, і показувала численні шрами на своєму тілі.

Фото з Instagram Данем

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів