Не стало легенди Голлівуду Берта Рейнольдса

7 вересня 2018, 10:03

Американський актор Берт Рейнольдс, відомий за такими картинами, як "Ночі в стилі бугі", "Смокі і Бандит", "Звільнення", "Поліцейський за наймом", пішов із життя в віці 82 років. Причиною смерті секс-символу 1970-80-х років став серцевий напад.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

"Мій дядько був не лише іконою кіно, він був щедрим, пристрасним та чутливим чоловіком, відданим своїй родині, друзям, шанувальникам та студентам-акторам", - сказала у своїй заяві племінниця Рейнольдса.

Берт Рейнольдс помер від серцевого нападу

"У нього були проблеми зі здоровям, але все сталося зовсім неочікувано. Він був сильним. Той, хто ламає собі у річці куприка (мова йде про нещасний випадок, що стався з актором, який сам виконував трюки, на зйомках "Звільнення" в 1972-му році - ред.), але таки закінчує фільм - сильний. Ось яким він був. Мій дядько з нетерпінням чекав, щоби попрацювати з Квентіном Тарантіно (у фільмі "Одного разу в Голлівуді") та дивовижною командою акторів, яка зібралася", - додала жінка.


У юності Рейнольдс серйозно займався американським футболом і подумував про професійну спортивну кар'єру. Але цю мрію перекреслила автоаварія, в якій юнак отримав серйозну травму ноги. Тоді Берт подався в Нью-Йорк, щоби стати актором.

Легендарному акторові було 82 роки

Упродовж своєї кінокар'єри Берт Рейнольдс знявся в близько сотні картин та серіалів - зокрема не один раз зіграв самого себе. Лауреат "Золотого глобусу" із 1978-го по 1982-й рік утримував звання найдорожчої зірки Голлівуду.

"Якби я мав обрати лише один зі своїх фільмів, щоби покласти до капсули часу, це був би фільм "Звільнення". Я не знаю, чи зіграв я в ньому найкраще, але це найкращий фільм, у якому я колись знімався. Він довів, що я можу грати, не лише публіці, а й мені самому", - писав Берт у своїх мемуарах у 2015-му.

"Берт Рейнольдс був одним із моїх героїв. Він був першопроходцем. Він показав шлях, як зі спортсмена стати найбільш високооплачуваним актором, і він завжди мене надихав. А ще в нього було прекрасне почуття гумору - перегляньте випуски Tonight Show із ним. Мої думки поруч із його родиною", - написав у Twitter Арнольд Шварценеггер.

Фото з Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів