Йовович розповіла про свій аборт на 5-му місяці вагітності: Мені досі сняться жахіття

15 травня 2019, 11:59

Актриса українського походження Міла Йовович вирішила поділитися з широким загалом дуже тяжким, дуже особистим і дуже болісним досвідом. Два роки тому кінозірка зробила аборт. На той момент вона перебувала вже на п'ятому місяці вагітності, але в неї почалися передчасні пологи.

Розказати про пережите Мілу спонукали намагання законодавців кількох американських штатів позбавити жінок права на переривання вагітності або суттєво обмежити таку можливість, навіть коли йдеться про зґвалтування.

"Аборт - і так досить тяжка річ для жінки на емоційному рівні, щоби вона мусила робити його в потенційно небезпечних умовах та антисанітарії. Особисто я перенесла екстрений аборт два роки тому. Я була вагітна 4 з половиною місяці, знімалася в Східній Європі. В мене почалися передчасні пологи, і мені сказали, що упродовж усієї процедури я мушу лишатися притомна", - розповіла актриса.

"Це була одна з найжахливіших речей, які зі мною колись відбувалися. Мені досі сняться жахіття про це. Я була самотня і безпомічна. Коли я думаю про те, що через нові закони жінки можуть бути змушені робити аборти в іще гірших умовах, ніж я, в мене всередині все перевертається", - поділилася Міла.

У Міли Йовович могла бути третя дитина

Зі слів Йовович, після пережитого вона скотилася в глибоку депресію, з якої їй дивом вдалося вибратися "з особистого пекла" без медикаментів. Але страшні спогади переслідуватимуть її решту життя.

"Аборт - це справжнє жахіття. Жодна жінка не бажає через це проходити. Але ми мусимо боротися за те, щоби бути впевненими в нашому праві отримати безпечний аборт, якщо він нам знадобиться. Я ніколи не хотіла розповідати про цей досвід. Але ми не можемо зберігати мовчання, коли на кону так багато", - зазначила зірка.

Як відомо, Міла - мама двох доньок, 11-річної Евер Габо та 4-річної Дашель Іден.

IDEALMEDIA