Плагіат детектед: суд визнав один із найбільших хітів Кеті Перрі краденим

30 липня 2019, 14:16

Американська співачка Кеті Перрі зазнала поразки в судовій війні, яка точилася п'ять років. Лос-анджелеський суд визнав хіт зірки "Dark Horse" плагіатом.

Частина мелодії виявилася вкраденою в хіп-хопера, автора і виконавця християнських пісень Маркуса Грея, відомого під псевдонімом Флейм. Схоже, тепер на Перрі чекає серйозне фінансове покарання. Його розмір буде визначено згодом.

Про це пише BuzzFeed.

 
Суд визнав плагіатом один із хітів Кеті Перрі, і співачці доведеться заплатити

За висновком суду, 16-секундний музичний риф у композиції "Dark Horse" насправді походить із пісні Флейма "Joyful Noise".

Адвокати Перрі намагалися переконати журі присяжних у тім, що автори "Dark Horse" ніколи не чули творінь Грея. Мовляв, предмет цієї суперечки - це "алфавіт музики", настільки базові елементи, що вони просто не можуть належати комусь конкретному. Але, прослухавши обидві композиції, суд все ж таки став на бік репера.

Нагадаємо, Флейма та інших авторів "Joyful Noise" обурило не лише те, що Кеті Перрі без дозволу "запозичила" їхню музику, а й "чародійство, язичництво та чорна магія", які є в її відеокліпі.

"Dark Horse" принесла Кеті Перрі номінацію на "Греммі", а також дві нагороди від MTV та одну від American Music Awards. У відео наразі 2,6 мільярда переглядів на YouTube.

Як відомо, Кеті Перрі останнім часом не надто щастить у судових справах. Наприклад, зірка роками воювала за будівлю монастиря з орденом Сестер непорочного серця Діви Марії, і під час одного з засідань старенька черниця, яка благала зірку зупинитися, померла просто в залі суду. Ця трагедія не найкращим чином позначилася на публічному іміджі Перрі.

Як ми знаємо, сама Кетрін Хадсон походить із дуже побожної сім'ї. І тато, і мама артистки - пастори.

Відео з YouTube, фото з Instagram Перрі

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів