Як придбати зелену картку за кордоном?

PROMOTED
24 травня 2023, 17:00

Зелена картка — це необхідний документ для всіх водіїв, які виїхали до Європи на власному авто. Що саме гарантує дане страхування та як купити зелену картку за кордоном — далі у статті.

 

Що таке зелена картка і від чого вона захищає

Зелена картка — вид обов’язкового страхування, який оформлюється на автомобіль. Дане страхування відшкодовує збитки постраждалій стороні в результаті дій водія-власника страхування.

Це своєрідний аналог автоцивілки, тільки діє вона лише за кордоном.

"Зеленою" картка називається через те, що друкується на специфічному зеленому бланку.

З 2022 року було дозволено оформлювати чорно-білий варіант: це необхідно для того, щоб водії могли оформити зелену картку онлайн, та потім без проблем роздрукувати самостійно.

"Зеленку" (самостійно роздруковану чи придбану в страховій компанії) необхідно мати при собі під час поїздки до 46 країн, які уклали міжнародну угоду про обов’язкове міжнародне страхування автоцивільної відповідальності.

Вартість даного полісу залежить від типу автомобіля — чим більше авто, тим більша вартість страхування.

Також ціна на "зеленку" залежить від часу перебування за кордоном: поліс можна оформити на термін від п’ятнадцяти днів до одного року.

Зелена картка аналогічно з автоцивілкою оформлюється на автомобіль, а не на водія, тому якщо навіть під час ДТП за кремом вашого авто буде інша особа, зелена картка все одно спрацює.

Сума страхового ліміту, який може покрити даний поліс, залежить від країни, в якій ви знаходитеся.

Як придбати зелену картку, якщо ти вже за кордоном?

Купити зелену картку навіть перебуваючи за кордоном не проблема, адже це можна зробити онлайн з будь-якого куточка світу — головне потім її роздрукувати.

Каталог фінансового порталу Finance.ua дозволяє придбати зелену картку онлайн. При цьому вам навіть не потрібно залишати місце свого перебування та їхати за паперовим варіантом.

Оформити зелену картку можна за три простих кроки:

  1. розрахувати вартість полісу на підставі даних про заплановану подорож;
  2. внести інформацію про транспорт, який ви бажаєте застрахувати та страхувальника (особу, на чиє ім’я буде заключатися договір про купівлю зеленої картки);
  3. оплатити поліс та отримати його на вказану електронну пошту.
Приєднуйтесь до дискусії
Останні матеріали
Більше матеріалів