Легке весняне меню у ресторані перуанської кухні MANU Hot Kitchen and Grill

15 березня 2018, 16:00

В очікуванні весни так хочеться скуштувати легких овочевих страв, як внесуть сонячну ноту в плин життя і додадуть снаги для нових досягнень.

Зарядити внутрішні резерви енергії можна в ресторані перуанської кухні MANU Hot Kitchen and Grill, на Великій Васильківський, 94.

На київській гастрономічній карті заклад вже завоював прихильників завдяки вишуканому інтер’єру, висококласному сервісу та незвичній, яскравій та сонячній кухні Nikkei, що поєднує перуанські традиційні страви та японські кулінарні техніки з акцентом на гострі південноамериканські соуси.

Для багатьох весна означає період посту та легких страв, що допомагають прокинутись від зимової втоми.


Саме тому шеф-кухар ресторану MANU Ігор Крамаренко створив меню пісних та вегетаріанських страв, спираючись на основні переваги перуанської кухні Nikkei: найкращі та найсвіжіші продукти, які доставляються в ресторан із Перу, Франції, США, Шрі-Ланки та інших країн, цікаві техніки приготування, що зберігають свіжість та соковитість продуктів, та вишукані соуси, часто на основі лайму та запальних перців, що визріли під гарячим сонцем Південної Америки.

За таких умов пісні страви перестають бути буденними, а набувають цікавого та сміливого смаку.

Що ж варто спробувати цієї весни в ресторані MANU?

Якщо вам подобаються м’які соковиті смаки – спробуйте салат з ніжного кіноа із смаженим тофу, томатами чері та спаржею під пікантним кунжутним соусом. Якщо ж ви готові до яскравих фруктових смаків у салатах і хочете здивувати себе – обирайте салат з кіноа з гранатом та соусом з тамаринду, а для поціновувачів гострих страв радимо салат з огірків з поп-корном із чорного рису.

Південна Америка – батьківщина кукурудзи, тож обов’язково скуштуйте суп Maiz Peruviana. В MANU подають цікаву інтерпретацію цього традиційного перуанського супу - запашну та гостру, з кукурудзи, паприки, чорного рису та майорану.

Спокійніша альтернатива з пісного меню – гарбузовий суп на кокосовому молоці із вегетаріанською гранолою.

Серед основних страв зверніть увагу на Табан Які з грибами та трюфельною олією. Ця страва відрізняється цікавою подачею ‒ гриби енокі, шиітаке, гливи, печериці та соєвий сир тофу приносять в розпеченому кам'яному посуді та при гостях заливають насиченим грибним бульйоном з пікантною нотою трюфельного масла.

Зелена цибуля, свіжі паростки та водорості додають хрумкої свіжості у цю теплу і затишну страву.

І піст – це не привід позбавляти себе десертів, особливо якщо вони такі, як в MANU. Легке желе з цитрусових із юзу та сорбетом з кумквату або карамелізований ананас із сорбетом піна-колада? Обрати не так легко, тож варто завітати ще раз і спробувати все!

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів