Легке весняне меню у ресторані перуанської кухні MANU Hot Kitchen and Grill
В очікуванні весни так хочеться скуштувати легких овочевих страв, як внесуть сонячну ноту в плин життя і додадуть снаги для нових досягнень.
Зарядити внутрішні резерви енергії можна в ресторані перуанської кухні MANU Hot Kitchen and Grill, на Великій Васильківський, 94.
![]() |
На київській гастрономічній карті заклад вже завоював прихильників завдяки вишуканому інтер’єру, висококласному сервісу та незвичній, яскравій та сонячній кухні Nikkei, що поєднує перуанські традиційні страви та японські кулінарні техніки з акцентом на гострі південноамериканські соуси.
![]() |
Для багатьох весна означає період посту та легких страв, що допомагають прокинутись від зимової втоми.
![]() |
Саме тому шеф-кухар ресторану MANU Ігор Крамаренко створив меню пісних та вегетаріанських страв, спираючись на основні переваги перуанської кухні Nikkei: найкращі та найсвіжіші продукти, які доставляються в ресторан із Перу, Франції, США, Шрі-Ланки та інших країн, цікаві техніки приготування, що зберігають свіжість та соковитість продуктів, та вишукані соуси, часто на основі лайму та запальних перців, що визріли під гарячим сонцем Південної Америки.
![]() |
За таких умов пісні страви перестають бути буденними, а набувають цікавого та сміливого смаку.
Що ж варто спробувати цієї весни в ресторані MANU?
![]() |
Якщо вам подобаються м’які соковиті смаки – спробуйте салат з ніжного кіноа із смаженим тофу, томатами чері та спаржею під пікантним кунжутним соусом. Якщо ж ви готові до яскравих фруктових смаків у салатах і хочете здивувати себе – обирайте салат з кіноа з гранатом та соусом з тамаринду, а для поціновувачів гострих страв радимо салат з огірків з поп-корном із чорного рису.
![]() |
Південна Америка – батьківщина кукурудзи, тож обов’язково скуштуйте суп Maiz Peruviana. В MANU подають цікаву інтерпретацію цього традиційного перуанського супу - запашну та гостру, з кукурудзи, паприки, чорного рису та майорану.
![]() |
Спокійніша альтернатива з пісного меню – гарбузовий суп на кокосовому молоці із вегетаріанською гранолою.
Серед основних страв зверніть увагу на Табан Які з грибами та трюфельною олією. Ця страва відрізняється цікавою подачею ‒ гриби енокі, шиітаке, гливи, печериці та соєвий сир тофу приносять в розпеченому кам'яному посуді та при гостях заливають насиченим грибним бульйоном з пікантною нотою трюфельного масла.
Зелена цибуля, свіжі паростки та водорості додають хрумкої свіжості у цю теплу і затишну страву.
![]() |
І піст – це не привід позбавляти себе десертів, особливо якщо вони такі, як в MANU. Легке желе з цитрусових із юзу та сорбетом з кумквату або карамелізований ананас із сорбетом піна-колада? Обрати не так легко, тож варто завітати ще раз і спробувати все!
![]() |