Бабкін відповів на хейт через пісню "Зрада" та вибачився перед військовим, якого вона образила

15 вересня 2023, 13:55

Музикант Сергій Бабкін, який нещодавно втрапив у скандал через участь росіян в організації його концертів за кордоном, 14-го вересня став об'єктом нової хвилі хейту через свою пісню "Зрада".

Під відео на YouTube Сергія звинувачують не лише в тому, що він висловлюється від імені військових, а й в тому, що просуває стереотипні уявлення про українців, на кшталт споживання сала, горілки тощо.


Після того, як скандал в мережі набув чималих обертів, Бабкін записав відео та написав пост в Instagram, в якому "не виправдався, а відповів" на усі звинувачення українців.

"Вчора пропустив головну хвилю хейту, бо грав з 5’nizza черговий благодійний концерт на користь ЗСУ, де ми заробили ще кілька тисяч доларів на додачу до тих кількох сотень тисяч що вже передали", - почав Сергій.

Бабкін наголосив, що не виправдовується, а відповідає на звинувачення

Бабкін наголосив, що не виправдовується, а відповідає на звинувачення

"По-перше, велике дякую за емоційну реакцію на мою пісню. Я знав, що буде багато відгуків, але дійсно недооцінив, скільки людей захочуть описати своє враження та дати оцінку мені як людині, чоловіку, українцю та біологічній істоті.

По статистиці бачу, що третині слухачів сподобалось, а двом третинам ні. Тож хочу окремо подякувати тим, кому зайшло, і вони зволіли написати про це коментар. Я справді всім вам дуже вдячний, бо казати не те, що всі хочуть почути, набагато важче, ніж гуртом рвати когось", - запевнив музикант.

"По-друге. Зміст пісні. Кажуть, що якщо хтось не зрозумів, які меседжи ти заклав, то ти погано їх висловив. Згоден, але лише частково. Кожний читає текст і слухає пісню через призму особистого досвіду, виховання, освіти та інтелекту. І хоча нібито все написано такими простими фразами, але головна ідея звісно не в тому, що хтось буквально вважає зрадою, якщо в тебе немає вус, як у Тараса Шевченка чи якщо ти сало не єси", - наголосив артист.

"Безглуздо зараз розбирати кожен рядок і намагатись пояснити, що хтось щось не так зрозумів, що це гіпербола чи ще щось. Це пісня, а не прес-реліз, політична заява чи відповідь на запитання в інтерв’ю", - заявив Сергій.

Щось останнім часом Сергій постійно чимось не влаштовує українців

Щось останнім часом Сергій постійно чимось не влаштовує українців

"Так, я не на фронті, я не під Бахмутом, не в Роботіно. Я обрав бути корисним ЗСУ своєю безпосередньою діяльністю - концертами та піснями, гроші від яких я надсилаю кожного місяця хлопцям зі 127-ї і не тільки.

Це вже сотні тисяч євро, але я хочу щоб був мільйон. Я не збираю донати, я доначу свої, майже всі, що заробляю. Якщо б кожен, хто написав про свою огиду під цим відео надіслав би ЗСУ по 350 000 євро, то українське військо вже б вигнало з України русню.

Я опублікував пісню Зрада на своєму каналі і в своєму екаунті, щоб її слухали ті, хто, як я вважав, зрозуміє, що саме я хотів сказати своєю піснею. Це не радіо в маршрутці, якщо не хочеш слухати - не слухай. Але тисячі людей, яким було начхати на всі інші пісні, прийшли і написали, що пісня і я - лайно, і що як я можу, якщо я не на фронті, не в Харкові, не в Україні, а хоч би і в Україні, неважливо, якщо тварюка, яка щось не те співає.

Я буду далі співати, писати пісні і грати концерти, бо є люди, яким це потрібно. Я буду далі віддавати свої гроші на ЗСУ, тому що я так хочу, тому що це потрібно мені, тому що я відчуваю відповідальність за тих, хто на мене розраховує. Це і є мій вклад в перемогу над русн**ю.

І останнє. Було 6 дуже болісно, як би моєю піснею обурились захисники. Я перед тим, як писати, гортав ці сотні коментарів, щоб перевірити, чи є там хлопці, які мають більше за всіх прав обурюватись. Я знайшов одного, якого образили рядки пісні. Я хочу вибачитись перед ним. Вибач, друже, хоч ти, мабуть, це і не прочитаєш", - зазначив Бабкін.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Бабкін переклав хіт "Я солдат" українською.

На початку повномасштабного вторгнення музиканта хейтили через те, що він виїхав з України до Німеччини, хоча мав на це законне право як батько трьох дітей.


Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів