Журналістів змушують "закарбувати" ім'я коняра-місковода

9 грудня 2010, 17:00

Вже цієї суботи відбудеться фінал традиційного конкурсу краси "Міс Україна Всесвіт-2011". Та щоб потрапити на "свято вроди і гламуру", журналістів змушують виконати обов'язкову умову: у репортажі про захід треба неодмінно розписати регалії головного організатора конкурсу.

Цікаво, що така обов’язкова умова для акредитації з'явилася після того, як цей конкурс "підгріб" під себе президент Федерації кінного спорту Олександр Онищенко. Нагадаємо, загалом власницею конкурсу є Олександра Ніколаєнко.

Так, у четвер ТаблоID отримав від агентства-посередника так званий "гарантійний лист". За цим документом журналіст, який хоче отримати акредитацію на фінал "Міс Україна Всесвіт", зобов’язується виконати ряд умов.

Зокрема, журналістові висувається вимога обов’язково (!) згадувати ім’я та посаду організатора події Онищенка, або згадувати та правильно вказувати назву організації, засновником якої є той таки бізнесмен-коняр.


Таким чином організатори конкурсу нав'язують журналістам, що і як їм писати.

Скидається на те, що Олександр Онищенко не любить лишатися у тіні. А щоб впевнитися у тому, що його ім'я "закарбують" на шпальтах ЗМІ та в інтернеті, журналістам фактично висувають ультиматум: або пишіть те, що треба, або - жодної акредитації.

Втім, Онищенко і ко вже вдруге намагаються диктувати свої умови. Так, у вересні ТаблоIDу вже відмовляли в акредитації на ще один захід від Онищенка - "Міс Україна 2010". А все через небажання підписати "клятвену обіцянку" похвалити бізнесмена згадкою про нього у репортажі з заходу.

Гарантійний лист надіслано агентством "Secret Service"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів