Ахеджакова: Я особисто Україну не зраджу!

12 березня 2014, 11:15

У той час, коли чимало російських культурних діячів офіційно підтримали політику Володимира Путіна стосовно України й Криму, актриса Лія Ахеджакова заявила, що не зрадить свою "другу батьківщину".

Разом із цим 75-річна зірка вважає, що, на жаль, "страшна машина запрацювала", і вдіяти нічого вже не можна

Про це вона сказала в інтерв’ю "Радио Свобода".

Ахеджакова народилася в Дніпропетровську і, хоча поїхала звідси ще немовлям, каже, що Україна – "така ж її батьківщина, як Росія". Актриса від самого початку відверто висловлювалася на підтримку Майдану, попри те, що на неї посипалися образи.


"Спочатку мене жахали ці образи, але події розвивалися таким чином, що мені краще бути на цьому боці. Нехай ображають, нехай жбурляють у мене каміння, але я особисто Україну не зраджу! Ні під яким виглядом, навіть якщо мене будуть жорстоко ображати та принижувати", - пообіцяла зірка.

Лія Меджидівна була серед 150 осіб, які підписали листа-звернення до українських колег від імені Кіносоюзу. У ньому вони засудили брехливу пропаганду та російську інтервенцію в Україну. Але Ахеджакова вже не вірить, що це якось допоможе.

"Я підписала лише для того, щоби мої колеги на Україні не думали, що я така ж, як і ті, хто займається цією страшною пропагандою. "Люди, ми з вами!" – і все. А вдіяти нічого не можна. Запрацювала страшна машина. Попереду йде пропаганда, за нею іде корисливість та жадібність. За ними – владолюбство та холуйство", - зазначила актриса.

На думку Лії Меджидівни, Росія "скотилася" до того періоду Радянського Союзу, коли треба мовчати, коли на сценах театрів лунають тексти, в яких "закамуфльовано" опозиційний зміст, а боягузи демонстративно йдуть із зали.

"Мені здається, ми нижче скотилися, ніж у ті часи, коли я була свідомою людиною і розуміла, що в таборах гниють найкращі люди, убито поетів, письменників, артистів, режисерів та просто чесних людей. Ми про це дізнавалися і ставали ворогами режиму, причому таємними. Адже не можна було нічого сказати", - поділилася актриса.

Нагадаємо, на думку Ахеджакової, російська влада налякана досвідом Майдану.

Фото з сайту Ruskino.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів