"Femen" виправдали у суді Парижа

10 вересня 2014, 16:50

Суд Парижа зняв звинувачення з дев'яти активісток руху "Femen", яких звинувачували у псуванні дзвонів собору Паризької Богоматері.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на "Agence France-Presse".

При цьому до умовного штрафу на суму від 250 до 500 євро засуджені три охоронці собору. Суддя визнав, що вони надмірно жорстоко обійшлися з дівчатами при затриманні.

Дівчат визнали невинними

Нагадаємо, акція феменок у соборі відбулася 12-го лютого 2013-го року, через день після зречення від престолу Папи Римського Бенедикта XVI.


Не отримавши покарання у Парижі, дівчата "Femen" встигли провести розвідку у місці розташування новозбудованого військового корабля "Mistral" на французьких узбережжі в Бретані.

"Враховуючи трагічні події в Україні, в результаті російського вторгнення, президент Франції Франсуа Олланд оголосив про призупинення постачання військового корабля для Росії. Однак, незважаючи на людські жертви і безперервні воєнні дії на території України - скасування угоди так і не послідувало. Ми розуміємо, що фінансові інтереси ЄС завжди будуть превалювати над лицемірною моральністю Європи і ми будемо уважно стежити за розвитком справи, пов'язаним з продажем Mistral", - заявили феменки.

Феменки оголилися на тлі військового судна "Mistral"

Тепер активістки вимагають негайного скасування угоди "Mistral".

Фото "Femen"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів