Боно створив гітару для боротьби з ВІЛ

23 грудня 2014, 14:04

Ірландський співак Боно, об’єднавши зусилля з відомим виробником електрогітар "Gretsch" створив іменний інструмент, частина коштів від продажів якого піде на доброчинність.

Гітара червоного кольору має на собі напис "RED" – так називається благодійний фонд, одним із засновників якого є артист.

Про це повідомляє "Contact Music".

"Гітара "RED" – це мрія гітариста, і щоразу, як хтось таку купує, збираються кошти на боротьбу зі СНІДом", - оголосив Боно.

"На ці гроші можна придбати для матерів, які живуть із ВІЛ, рятівні ліки, та запобігти тому, щоби їхні малюки народилися з вірусом", - додав музикант.

 Фротмен "U2" створив червону "благодійну" електрогітару

Як пише сайт "Premier Guitar", вартість інструменту від Боно буде трохи більше за тисячу доларів.

Фонд "RED" із моменту свого заснування в 2006-му зібрав понад 275 мільйонів доларів на боротьбу зі СНІД, туберкульозом та малярією, зокрема в таких країнах як Гана, Кенія, Лесото, Руанда, ПАР, Свазіленд, Танзанія та Замбія.

Як відомо, Боно неодноразово потрапляв до рейтингів найщедріших зірок-доброчинців. Проте наприкінці 2014-го фронтмена "U2", навпаки, зарахували до найменш впливових людей планети, що "марнують кисень".

Нагадаємо, в листопаді з Боно стався нещасний випадок, і музикант переніс кілька операцій. Нині він одужує та вже в травні готується вирушити в гастрольний тур.

Фото з Facebook "U2" 

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів