Клочкова, Огнєвіч і Осадча пропонують альтернативу олів'є

Понеділок, 31 грудня 2012, 14:08

Олів'є нині не в моді. Тому зіркові господині напередодні Нового року поділилися своїми улюбленими рецептами святкових страв в якості альтернативи "вічно живого" салату.

Про це пише "Комсомольська правда в Україні".

Злата Огнєвіч, яка наступного року буде представляти Україну на "Євробаченні", пропонує приготувати і олів‘є, і гострий тайський суп.

"Я обожнюю готувати, вмію це робити. Чотири роки в гуртожитку виховали в мені самостійну людину. Я вмію готувати і борщ, і рублені котлети, і млинці, і печеню по-домашньому з картопелькою, щоб обов'язково там цибулька була, сир", - розповідає Злата Огнєвіч.

Тож співачка виступає за олів'є на новорічному столі.

"Я вважаю, що олів'є обов'язково має бути на столі українців. Це наша традиція, від якої нікуди не піти. А от вранці після новорічного застілля можу порекомендувати страву з улюбленої моєї тайської кухні - гострий суп "том кха", - каже вона.

"Туди входять морепродукти. Він готується на кокосовому молоці, додається туди імбир, маленькі помідори черрі, обов'язково чилі. Суп готується дуже швидко - довше готувати інгредієнти. Але це того варте", - розповідає Злата.

"Ставимо бульйон на вогонь. Гриби замочуємо на 10 хвилин у холодній воді. Часник нарізаємо великими шматочками, додаємо чилі і обсмажуємо на кунжутному маслі хвилини 3-4, часник і чилі відокремити і викинути. Обсмажуємо цибулю-порей і гриби, туди ж додаємо перець і імбир ", - говорить Огнєвіч.

Злата Огнєвіч пропонує приготувати і олів‘є, і гострий тайський суп 

"У каструлі доводимо до кипіння бульйон, вливаємо молоко, додаємо обсмажені печериці з перцем, натерту на дрібній тертці цедру і сік 1 лайма, рибний соус замість солі, сік ще одного лайма, кінзу, половинки черрі. Коли все це звариться, знімаємо суп з вогню і додаємо креветки", - резюмує артистка.

Інгредієнти:

бульйон курячий - 4 склянки, молоко кокосове - 400 мл., креветки (сирі очищені) - 500 г., цибуля-порей - 1 штука, гриби гливи - 250 г., шампіньйони - 6 штук., перець чилі - 2 штуки, кінза - 1 пучок, тертий імбир - 2 см., лайм - 2 штуки, часник - 3-4 зубчики, кунжутне масло, помідори черрі - 10 штук.

У сім'ї співачки Віри Брежнєвої готує, за її словами, кухар. Але натомість блондинка хвалиться, що краще за всіх робить печінковий торт.

"У нашій сім'ї готує кухар. Але якщо є час, я можу встати до плити. Моя фірмова страва – торт "Печінковий". У сім'ї я його роблю краще за всіх ще з дитинства! Він у мене виходить високий і нагадує великий святковий новорічний торт , - стверджує Брежнєва.

"Почищену цибулю пропускаємо через м'ясорубку разом з печінкою. Виливаємо у велику ємність молоко, ложку соняшникової олії і розбиваємо туди ж яйця. Перемішуємо і додаємо сіль і перець. Далі просіваємо у миску пшеничне борошно і перемішуємо отриману масу міксером - тісто має вийти, як на оладки. На добре розігрітій пательні смажимо млинці з обох сторін", - розповідає Віра.

"Наступний етап: тиснемо зубок часнику, змішуємо з майонезом. Дрібно рубаємо зелень і круте яйце, акуратно нарізаємо помідор тонкими дольками. Змащуємо готові млинці часниково-майонезним соусом, кладемо один на інший", - продовжує вона.

 Брежнєва інколи шаманить над "Печінковим тортом"

"Круте яйце натираємо на крупній тертці і посипаємо торт, а помідорчики викладаємо по центру нашого шедевра у вигляді квітки, боки торта припорошуємо зеленню і ставимо в холодильник мінімум на 5 годин", - розповідає співачка.

"До речі, найсмачніше, що люблять мої доньки - особливо старша Соня, - це коли я їй роблю картопляне пюре, а потім купую свіжу печінку, ріжу великими шматками, товщиною 1,5-2 сантиметри, посипаю перцем, сіллю, потім в борошно і смажу на сковорідці з кожної сторони ", - зізнається зірка.

При цьому, за словами Брежнєвої, в їхній родині салати не люблять.

"У нашій сім'ї ніхто не любить салати, тому навіть під Новий рік на нашому столі немає класичного олів'є або подібних салатів. Ми просто нарізаємо свіжі або консервовані овочі", - ділиться вона.

Інгредієнти для "Печінкового торту":

печінка - 0,5 кг., цибуля ріпчаста - 3 шт., молоко - 300 мл., борошно - 200 г., яйце - 4 шт., майонез - 300 г., часник - 8 зубчиків, сіль і перець чорний (мелений), свіжий кріп або петрушка, великий помідор - 1 шт.

А ось колишня дружина кліпмейкера Алана Бадоєва Жанна обожнює готувати.

"Я родом з Литви, там не прийнято багато готувати на новорічні свята. Але є дві страви, від яких я в захваті ще з дитинства: цепеліни і щука за особливим литовським рецептом", - каже Жанна.

При цьому, за словами Бадоєвої, для цієї страви – "лідака-ун-олу" - необхідні:

"Бажання здивувати коханих людей! Щуку обробити. Для цього видалити голову і хвіст, тушку почистити, випатрати і натерти зовні і зсередини сіллю з рубаною зеленню петрушки. Потім обваляти в борошні і відкласти хвилин на 30-45. Після цього звільнити від кісток".

"У глиняний горщик на 1-1,5 літри скласти філе щуки, пересипавши його подрібненим луком, і залити добре збитим яєчно-молочним соусом. Поставити в піч або духовку на 30-40 хвилин, щільно закривши", - продовжує Жанна.

 Жанна Бадоєва рекламує лідака-ун-олу

Інгредієнти:

щука - близько 1 кг., яйце - 4 шт., молоко або кисле - 1-1,5 склянки, цибуля ріпчаста - 1 шт., свіжа петрушка - 1 ст. л., борошно - 1-2 ст. л.

А ось плавчиня Яна Клочкова пропонує приготувати міні-чізкейки "Ягідні сніжинки".

"Більшість господинь бояться братися за випічку чізкейку. Їм цей десерт здається ресторанною стравою. Але я пропоную приготувати відмінний новорічний десерт всього за півгодини за легким рецептом. Ви обов'язково надихнетесь на подальші експерименти з люксовою випічкою!" - зі знанням справи пояснює олімпійська чемпіонка.

"Печиво розмелюємо на крихти. Додаємо розтоплене масло і цукор, перемішуємо. Вершковий сир збиваємо з цукром (звичайним і ванільним) до однорідної маси. Додаємо сметану, сіль, потім яйця по одному, добре розмішуючи кожне", - розповідає Клочкова.

"Форму для маффінів застеляємо одноразовими формочками. На дно кожної кладемо по одній столовій ложці крихт з печива і утрамбовуємо тільки по денця. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і печемо 7 хвилин. Виймаємо і даємо охолонути хвилин 5", - продовжує вона.

 Клочкова пропонує приготувати міні-чізкейки "Ягідні сніжинки".

Далі Яна каже:

"Крем розкладаємо згори на основу. Температуру в духовці зменшуємо до 150 градусів і відправляємо туди наші чізкейки. Печемо 20 хвилин. При постукуванні ложкою по формі у наших міні-чізіків мають колихатися тільки серединки! Останній крок: виймаємо і охолоджуємо смакоту протягом 30 хвилин при кімнатній температурі. Ставимо в холодильник години на 3".

Наостанок Клочкова пропонує прикрасити чізкейки ягодами. "Я і мій синуля любимо малину і ожину!" - додає вона.

Інгредієнти:

Для основи: масло вершкове - 75 г., печиво цукрове - 250 м., цукор - 1 ст.л.

Для крему: сир вершковий (запитуйте в магазинах спеціальний вершковий сир для випічки) - 400 г., цукор - 100 г., яйце - 2 шт., сметана - 3 ст. л., цукор ванільний - 1 ст. л., сіль і ягоди за смаком для прикрашання і доповнення.

Ще пару рецептів від зірок пропонує видання "Дуся".

Скажімо, телеведуча Катя Осадча пропонує рецепт лосося в соусі теріякі.

Інгредієнти: 2 стейки лосося, листя салату, 2 столові ложки рослинної олії, 1 столова ложка насіння кунжуту.

Для соусу: 0,5 склянки соєвого соусу, 0,5 склянки білого вина (напівсолодкого або десертного), 1 столова ложка цукрової пудри, часник, імбир за смаком.

Спосіб приготування:

Спочатку приготувати соус теріякі. Для цього змішати соєвий соус, вино, додати часник та імбир за смаком. Стейки лосося промаринувати в отриманому соусі 30 хвилин, обсмажити до готовності у рослинному маслі (з обох сторін, до появи золотистого кольору, 7-9 хвилин).

Осадча пропонує рецепт лосося в соусі теріякі 

Соус, що залишився, перелити у сотейник, додати цукрову пудру і нагрівати доти, доки він не почне карамелізуватися. Готові стейки лосося викласти на листя салату, потім полити соусом теріякі і посипати насінням кунжуту.

На останок телеведуча і мама двох синів Даша Малахова радить, як приготувати курку з лимоном і чебрецем.

Інгредієнти: курка, вершкове масло, сіль, перець, часник, лимон, чебрець.

Спосіб приготування:

Курку посолити, поперчити зовні і всередині. Вершкове масло змішати з чебрецем і намастити цією сумішшю тушку. Розрізати лимон і видавити сік на курку, покласти кілька скибочок всередину птиці.

Деко вистелити фольгою, покласти курку і додати листя чебрецю. Порізати шматочками часник і посипати ним курку, а кілька шматочків покласти всередину. Закрити фольгою ніжки і крильця і поставити в духовку. Готувати при температурі 175 ° С 45-50 хвилин.

Малахова радить, як приготувати курку з лимоном і чебрецем 

Фото з сайтів "Комсомольська правда в Україні", "Сплетник.ру", "Дуся", "Starlife"

powered by lun.ua
Приєднуйтесь до дискусії
Останні матеріали
Більше матеріалів