До борщу, але не пампушки: Хіменес-Браво зготував сінабони з часником і сиром

30 жовтня, 17:15

Зірковий шефкухар Ектор Хіменес-Браво дав рецепт незвичної випічки, яка пречудово підійде під борщ. Він назвав її "сінабони а-ля пампушки".

"Ці булочки — справжня знахідка: пахнуть часником, з тягучим сиром, чудово смакують і до борщу, і просто як окрема страва", - написав Ектор в Instagram.

Ектор приготував ось такі апетитні синабони а-ля пампушки

Для тіста на сінабони зірка взяв такі інгредієнти: молоко — 200 мл (тепле, 29°C); дріжджі сухі — 8 г; мед або цукор — 1 ст. л.; яєчні жовтки — 2 шт (або 1 ціле яйце); борошно — 250 г пшеничного + 200 г хлібного (або все звичайне, якщо немає хлібного); вершкове масло — 80 г (розтоплене, кімнатної температури); сухе молоко — 1 ст. л. (опціонально, для більш насиченого смаку); сіль — ½ ч. л..

Для начинки Хіменесу-Браво знадобилися: запечений часник — 1 головка; вершкове масло — 50 г (розтоплене); сир (моцарела, чеддер або пармезан) — 100 г; зелень (петрушка або кріп) — кілька гілочок; сіль, перець — за смаком.

Для начинки зірка запік цілу часничину, а потім вичавив у суміш

І, наостанок, для змащування сінабонів зірка використовував олію та свіжий подрібнений часник.

"1. У мисці змішайте тепле молоко, дріжджі та мед (або цукор). Додайте жовтки, розтоплене масло, сіль і борошно. Замісіть м'яке еластичне тісто (можна міксером або руками). 2. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці (близько 29°C) на 1,5 години, поки тісто не збільшиться вдвічі", - дав настанови Ектор.

"3. Для начинки розтопіть вершкове масло, додайте запечений часник, дрібно нарізану зелень, сіль і перець. 4. Розкачайте тісто у прямокутник, змастіть часниково-масляною сумішшю, посипте тертим сиром. 5. Скрутіть у рулет, наріжте на 6 частин (зручно — зубною ниткою або гострим ножем). 6. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом. 7. Накрийте рушником і залиште ще на 30 хвилин, щоб булочки підійшли. 8. Випікайте при 175°C приблизно 25 хвилин до золотистої скоринки (перевіряйте після 20-ї хвилини). 9. Після випікання змастіть сумішшю олії та свіжого часнику", - зазначив він.

Розкачане тісто Хіменес-Браво щедро намастив начинкою і притрусив сиром

Потім скачав у рулет і ось так нарізав. Замість ножа можна використовувати зубну нитку

Ось так вклав у форму, дав підійти і відправив випікатися

Нагадаємо, ресторатор Міша Кацурін якось ділився рецептом борщу з секретними інгредієнтами, запевнивши, що виходить "смачніше, ніж у мами". А борщ від Євгена Клопотенка не так давно поїхав до Сполучених Штатів разом із британським принцом Гаррі

IDEALMEDIA