"Співчувати мені не треба": Козловський підтвердив, що Кондратюк забирає його військову зарплату, та назвав, скільки ще винен

12 жовтня 2023, 13:10

Співак Віталій Козловський, якого мобілізували до війська на початку літа, пояснив ситуацію з боргом своєму колишньому продюсеру Ігорю Кондратюку.

Нещодавно стало відомо, що Кондратюк забирає частину зарплатні Козловського, і це обурило мережу.

Щоби уникнути будь-яких спекуляцій на цій темі, Віталій вирішив пояснити, що насправді відбувається.

"Суди і виконавчі провадження з колишнім продюсером тривають понад 10 років. Ці суди - НЕ наслідок порушення якогось контракту. НЕ наслідок того, що я був винен гроші або в мене їх вклали, а я не повернув. Я пішов, не будучи винним ні копійки. Борги виникли вже після. Коли на концертах заспівав свої пісні, емоційно піддавшись закликам багатотисячної публіки, яка цих пісень чекала", - написав Козловський у Facebook.


Я вдячний всім, хто підтримав мене у цій ситуації і тим, хто допомагає закривати великий список потреб. Ви наш міцний тил, - написав співак

"Я вдячний всім, хто підтримав мене у цій ситуації і тим, хто допомагає закривати великий список потреб. Ви наш міцний тил", - написав співак

"Права на них (пісні), як не дивно, належали продюсеру. Бо коли співпрацювали, я на тотальній довірі підписував будь-які папери з напуттям: "Твоя справа співати. Документи це просто формальність, підписуй, а по-людськи ми завжди домовимось". От я і був впевнений, що порозуміємось і дійдемо з ним згоди. Принаймні, я не раз був ініціатором пропозиції зустрітись, обговорити і знайти рішення. Від зустрічей Кондратюк категорично відмовлявся", - запевнив артист.

"Наслідок - судові позови проти мене за порушення авторських прав. Вже 1 мільйон гривень я сплатив. Потім полетіли нові позови. Зараз маю сплатити ще 2 мільйони", - уточнив Віталій.

Козловський пояснив, що нині військова частина відраховує від його грошового забезпечення відсоток на погашення виконавчих проваджень - на користь Кондратюка і на штраф в держбюджет.

Проваджень декілька, тому, за словами Віталія, після всіх відрахувань від зарплати лишається десь половина. Але і цей залишок, потрапивши на його картку, одразу блокується і списується виконавчою службою майже повністю.

Знаю, що моя ситуація не унікальна. Чимало військових стикаються з блокуванням карток і зняттям коштів. Були б справедливими зміни в законодавстві, які дозволять не душити військових стягненнями на час війни. А тимчасово призупинити їх і продовжити вже після. Бо наскільки непосильно це поєднувати - зрозуміють лише ті, хто сам або чиї близькі служать, - зауважив Козловський

"Знаю, що моя ситуація не унікальна. Чимало військових стикаються з блокуванням карток і зняттям коштів. Були б справедливими зміни в законодавстві, які дозволять не "душити" військових стягненнями на час війни. А тимчасово призупинити їх і продовжити вже після. Бо наскільки непосильно це поєднувати - зрозуміють лише ті, хто сам або чиї близькі служать", - зауважив Козловський

"Усвідомлення цього на передовій сприймається зовсім інакше, ніж на цивілці. Бо велику кількість потреб ми з хлопцями закривали терміново самі, скидаючись. У кого рідні на війні, мене зрозуміють. Мусив розвести руками і пояснювати ситуацію своїм, бо скидатись було вже нічим", - зазначив Козловський.

"До Кондратюка звернулись з листом з проханням призупинити стягнення на час проходження військової служби. Відповідь була така, що перебування на службі не заважає продовжити стягнення. Ось і все.

Я не збираюся жалітися, спекулювати статусом військового і говорити пафосні речі про те, що мені мають забути ці гроші. Співчуття мені не треба, бо історія не про це. Якщо суд постановив, що я їх маю сплатити - я буду сплачувати", - заявив артист-захисник.

Ігор Кондратюк відреагував на допис свого експідопічного, але відповідь його через деякий час зникла. На це звернув увагу один із підписників Козловського.

Нагадаємо, про те, що Кондратюк забирає частку зарплатні Козловського, у мережі повідомив продюсер Вадим Лисиця. До речі, у далекому 2012-му, коли конфлікт лише почався, продюсер забрав у свого експідопічного автівку за борги.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів