Скрипка розповів, чому став ресторатором

Четвер, 6 червня 2013, 13:57

Музикант Олег Скрипка виявився ще й гурманом. Він віддає перевагу екологічним продуктам, майже не вживає м'яса та більш за все цінує норвезьку кухню.

А нещодавно Олег, як відомо, відкрив ресторан у столиці, в якому годують "високою українською кухнею".

В інтерв’ю "Фактам" Скрипка розповів, чому вирішив стати ресторатором та з чого почалося його захоплення здоровим харчуванням.

За словами музиканта, на думку про відкриття власного ресторану його наштовхнула відсутність закладів зі справжньої національною кухнею.

"Давно про це думав. Особливо в ті моменти, коли до мене приїжджали гості з-за кордону. У Києві чудово представлені ресторани зі стравами європейської кухні. А ось з українською - у нас велика проблема", - зауважив Олег.

"У мене давно зародилася ідея відкрити ресторан високої української кухні, де будуть подавати не тільки борщ і вареники, а й страви, популярні серед української інтелігенції 20-х років минулого століття. Будемо активно використовувати наші традиційні, але забуті продукти: спаржу, пастернак, корінь селери, топінамбур, сморчки, лісові гриби, а не штучно вирощені печериці", - поділився Скрипка.

 Скрипка вирішив відновити українську кухню початку 20-го століття

На запитання, чому ресторан відкрили саме на Андріївському узвозі, Олег знову згадав свій улюблений Монмартр.

"Сьогодні, за великим рахунком, туристам на Андріївському узвозі нічого робити. Люди оглядають історичні пам'ятки і йдуть далі. У мене є комплексне бачення розвитку цього культурного серця столиці. Очевидно, це буде подоба до паризького Монмартру, де показують вистави, звучить чудова музика, художники і музиканти створюють творчу атмосферу, а туристи з багатьох країн світу насолоджуються побаченим", - описав своє ідеальне бачення Скрипка.

Крім того, Олег хоче створити у ресторані атмосферу салону у граному значенні.

 Олег у своєму новому закладі прагне створити салонну атмосферу

"Найближчим часом у нас стартують заходи, що поєднують українську інтелігенцію, культурну еліту. Для початку я зіграю свій сольний концерт. Створю салонну атмосферу, приправлену гарною музикою і смачною їжею", - зазначив Олег.

Музикант також розповів, з чого почалося його захоплення екологічно чистою їжею.

"Правильним харчуванням я зайнявся, коли переїхав жити до Франції. Після радянської кухні закордоном у мене раптом почалися проблеми зі шлунком. Я тривалий час не міг зрозуміти, в чому ж причина. Виявилося, що здоровий організм, звиклий до простих, але натуральних продуктів, не сприймав нітрати та інші хімічні речовини, якими були напхані європейські овочі, фрукти, випічка та інше", - згадав лідер гурту "ВВ".

 У Франції Скрипка мав проблеми зі шлунком

"Тому я дуже уважно почав ставитися до підбору продуктів, прислухався до свого організму і кардинально змінив систему харчування. Її дотримуюся і зараз", - додав він.

Зараз Скрипка майже не купує продукти у супермаркетах.

"Багато чого виростає у мене на ділянці. Іноді щось купую на ринку… М'ясо практично не вживаю. В основному їм рибу і салати. Вважаю, що в Україні культура приготування салатів слабо розвинена. Європа ж пішла далеко вперед, використовуючи безліч різних інгредієнтів, салатних міксів", - зауважив Олег.

Сам він дуже любить різні салатні соуси.

"Це моя слабкість: люблю соус з гірчицею, лимоном, імбиром, хріном, медом", - зізнався Скрипка.

Голова КМДА Попов вже встиг побувати у ресторані Скрипки 

Цікаво, що для себе Олег визначив правило – не витрачати на приготування їжі більше, ніж 15 хвилин.

"Навіть борщ з курячою ніжкою варю дуже швидко, не кажучи вже про овочеві супи. Стейк смажу п'ять хвилин, 15 хвилин готую рибу, рис з різними заправками і салати. З точки зору простоти і швидкості приготування мені дуже подобається японська кухня. Японці вміють з'єднати мінімальна кількість інгредієнтів і створити смачні та корисні страви. Гастрономічна культура Японії стала для мене відкриттям. Там просто не існує неякісної їжі", - розповів музикант.

Але про європейську їжу Олег гіршої думки.

"Туристи навіть не уявляють, чим їх годують. Існує дуже великий розрив між високою кухнею дорогих ресторанів і демократичними закладами для масового користування. У порівнянні з європейцями, за моїми спостереженнями, ми дуже добре харчуємося. Поки що. І якщо не докласти зусиль, то Україну чекає така ж захіміченість продуктів", - зазначив Скрипка.

 Порівняно з Європою, ми добре харчуємося, вважає Олег

Утім, і в Європейських країнах музикант знайшов для себе цікаві страви.

"Якістю своєї кухні мене здивувала Румунія, країни Балтії. Литовська кухня мені здалася дуже близькою. А номером один у світі з кулінарії я вважаю Норвегію. Кухня оригінальна і смачна", - сказав Олег.

Нагадаємо, нещодавно Скрипка разом зі столичним ресторатором Борисовим відкрили заклад, в якому готують страви з бобрів.

Фото "Bestin.ua", з сайту "Lady News", "NEWSru.ua", "Lady.tsn.ua", з Facebook Діми Борисова, фото прес-служби з сайту "like.lb.ua"

Приєднуйтесь до дискусії
Останні матеріали
Більше матеріалів