Дієтичні панкейки від Огнєвіч, яєшня від Різатдінової та легендарний салат від Еністон: рецепти корисних сніданків зірок
Сніданок – важлива частина прийому їжі, якою не варто нехтувати. Та не завжди зранку є час на приготування тих чи інших страв. Тому тут рятують ідеї та рецепти легких сніданків, які полюбляють українські та західні зірки.
На своїх сторінках у соцмережах вони частенько діляться корисними та швидкими рецептами. ТаблоID зібрав ті, що можна одразу повторити.
Піца від Злати Огнєвіч
Якщо досі турбує питання, що приготувати на сніданок – спитайте Злату Огнєвіч. 38-річна співачка не втомлюється дивувати прихильників швидкими рецептами. Днями артистка продемонструвала, як усього за 15 хвилин приготувати корисну піцу на пательні.
Для неї знадобляться:
- яйця – 2 шт;
- тортилья для основи – 1 шт;
- томатний соус або інший улюблений;
- креветки або курка (попередньо приготовані);
- оливки;
- томати;
- спеції.
Яйця розбити в глибокій тарілці. Додати сіль, перець та інші спеції за смаком і збити до однорідної маси.
Злата наголошує: важливо, аби знизу яєчна суміш підсмажилася, а зверху залишилася рідкою.
Далі треба змастити основу томатним або іншим улюбленим соусом. Зверху додати креветки чи курку, оливки і томати, або інші інгредієнти за смаком.
Після цього страву треба накрити кришкою і готувати ще 3 хвилини допоки сир не почне плавитися. І швидка піца на пательні до сніданку за рецептом Злати Огнєвіч готова.
Бананові панкейки
Але не лише піцу полюбляє Злата Огнєвіч зранку. Усього з трьох інгредієнтів вона може приготувати простий сніданок. Для нього знадобиться:
- яйце – 1 шт;
- банан – 1 шт;
- рисове борошно – 1,5 ложки.
Готується все дуже просто: суміш перебивається блендером до однорідності і за допомогою ложки формуються кругленькі панкейки на розігрітій пательні.
Раніше артистка також показувала свій корисний і швидкий перекус.
Безглютенові вафлі від Інни Мірошниченко
Що приготувати на сніданок для сім'ї – точно знає блогерка, юристка і багатодітна мама Інна Мірошниченко. Вона зізнавался, що кожної неділі у неї та старших дітей була традиція готувати млинці з вівсянки чи вафлі.
"Мія поливала їх джемом, Марко шоколадом. Але з появою Марселя довелося змінити рецепт. Вівсянку замінити на безглютенове борошно, шоколад – на фундукову пасту, а джем – на ягоди. Бо лактоза, глютен та цукор – це те, що Марселю не можна", - ділилася вона.
Але від цих змін страва навіть стала кориснішою, тож для вафель від родини Мірошниченків треба:
- банан – 1 шт;
- яйця – 2 шт;
- безглютенове борошно (гречане, рисове, кукурудзяне чи безглютенова вівсянка);
- пів стакана кокосового молока;
- кокосова (або інша олія) – 2 ст. л.
"Борошно можна зробити самим – перемолоти в блендері вівсянку, гречку чи рис", - розкриває свій лайфхак Інна.
А далі все дуже просто: банан розім'яти виделкою, додати до суміші усі перелічені інгредієнти і можна смажити.
Яєчня з овочами від Ганни Різатдінової
Хто точно знає про корисні сніданки та їхні рецепти, так це 30-річна гімнастка Ганна Різатдінова. Днями у своєму Instagam вона поділилася прикладом простої і швидкої яєчні. Для неї знадобиться усього три головних інгредієнти:
- яйця – 2 шт;
- запечені овочі;
- пармезан (або інший сир за смаком);
- улюблені спеції.
Броколі, кабачок, баклажан, помідори черрі чи інші овочі, які знайдуться в холодильнику, попередньо запекти у духовці. Тим часом на розігріту пательню розбити два яйця, додати спеції за смаком і викласти овочі. Вуаля! Як зробити смачний сніданок – секрет однозначно розкритий.
Здорова тарілка Наді Дорофєєвої
"Іноді сніданки – то мистецтво", - вважає 33-річна співачка Надя Дорофєєва.
Її сніданок – комбо з простоти, користі та смаку. І складається він майже з десятка позицій. Але сформований за принципом "здорової тарілки", де обов’язково мають бути протягом дня овочі та фрукти, м’ясо або риба, горіхи та бобові, цільнозернові та кисломолочні продукти.
Яєчня на подушці з овочів від Гвінет Пелтроу
У 51-річної акторки Гвінет Пелтроу є традиція готувати сніданок для свого чоловіка. Нещодавно зірка опублікувала новий рецепт з хештегом #boyfriendbreakfast. Гвінет показала, як з того, що є у холодильнику, можна зробити цікаві сніданки.
Для цього рецепту знадобиться:
- яйця – 3 шт;
- броколі;
- картопля – 1 шт;
- перець халапеньйо – 1 шт;
- зелена цибуля;
- часник – 1 зубчик.
Цибулю, часник та халапеньйо порізати кубиками. Трошки підсмажити їх у розігрітій пательні. Потім додати порізану кубиками картоплю, перемішати і за декілька хвилин додати води або курячий бульйон, як це зробила Пелтроу. Таким чином картопля тушкуватиметься.
Далі усю страву необіхдно відправити до розігрітої духовки і тримати до приготування яєць.
Салат від Дженніфер Еністон
Минулого року у мережі TikTok з’явився тренд, де користувачі повторювали начебто рецепт культового салату, який 55-річна акторка Дженніфер Еністон їла під час зйомок у серіалі "Друзі".
Однак тоді то був хибний рецепт, хоч, як зізналася сама Джен, салат мав дуже апетитний вигляд. Рік потому зірка нарешті відкрила для прихильників секрет, що насправді входило до її улюбленого салату. Він, до речі, дуже вдало може доповнити легкі сніданки.
Головні інгредієнти салату Еністон:
- листя салату;
- варена або запечена курка;
- варені яєчні білки;
- нут;
- підсмажений бекон;
- оливкова олія, діжонська гірчиця, бальзамік для заправки.
Джен також додавала сир пекоріно, який ще більше надавав смаку цій страві. До слова, усім акторам серіалу полюбився цей салат і вони буквально "підсіли" на нього. Цікаво, чи могла б повторити його Моніка і які авторські інгредієнти додала б.
Протеїновий смузі від Дженніфер Лопес
54-річна співачка та акторка Дженніфер Лопес має неперевершену форму. Але за таким зовнішнім виглядом стоїть чимало роботи та дисципліни. Спорт, правильне харчування та догляд за собою – головні секрети зірки. Цьому вона навчила і своїх дітей.
"Я намагаюся навчити їх правильно їсти: багато зелені, фруктів і злаків. Вони починають розуміти, що це спосіб життя. Я займаюся спортом, щоб підтримувати вагу та форму", - ділилася вона.
В мережі розкрили секрет раціону харчування Лопес. Включає він три основні прийоми їжі. Зокрема, у якості сніданку артистка віддає перевагу протеїновому смузі. Власне, він складається з порошку сироваткового протеїну, полуниці, чорниці, малини, грецького йогурту, кориці, меду, свіжого лимонного соку та льоду.
Західні дієтологи зазначають, що такий коктейль довше перетравлюватиметься і таким чином довше відчуватиметься ситість. Його варто пити протягом години після тренування. До речі, на обід артистка віддає перевагу салату з капусти, а на вечерю їсть нежирну курячу грудку і також овочі.
Українські зірки теж віддають перевагу корисним стравам. Наприклад, акторка Ольга Сумська показала, як робить котлети з курки та броколі, яке додає замість хліба. А співачка Настя Каменських полюбляє тістечка з вівсянки та шоколаду.