"Побратимам, з якими ми відчули смерть дуже близько": Козловський представив нову пісню

21 листопада 2023, 13:00

Співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський представив на суд слухачів нову пісню. Вона присвячується його побратимам.

Композиція, яка має назву "Навкруги", народилася після ночі страшного артобстрілу, яку пережив артист.

Віталій представив нову пісню та відео, змонтоване з кадрів, знятих під час його перебування на передовій

Віталій представив нову пісню та відео, змонтоване з кадрів, знятих під час його перебування на передовій

"Тієї ночі нас було в бліндажі п’ятеро. Наші позиції дві з половиною години крили снарядами. Навколо все горіло, земля сипалась на голову. Хтось молився, хтось закурив, хтось писав смс своїм. Пережили. Настав ранок. Вийшли - а густий ліс довкола випалений і потрощений вщент. Миші, які до цього бігали по нас щоночі, валяються на землі контужені. Найближча вирва від снаряда - в 7 метрах від нашого бліндажу. Але найголовніше - всі живі. І навіть віднаходимо в собі сили жартувати", - пригадав Козловський.

"Те, що відбувається в голові, коли думаєш, що це вже кінець, міняє свідомість назавжди", - зізнався він.

Зі слів Віталія, повернувшись до Києва, він поділився пережитим з другом, композитором Дмитром Банновим, і за ніч, під враженням від почутого, народилася ця пісня.

Артист присвятив композицію Навкруги своїм побратимам

Артист присвятив композицію "Навкруги" своїм побратимам

"У ній весь світ завмирає навколо побратимів, які сидять пліч-о-пліч в окопі і хочуть вижити. Вони - не статистика, не знеособлена лінія фронту. Не живе втілення думки про те, що "війна десь там далеко", яка підсвідомо закрадається до багатьох, хто в безпеці і в тилу. Кожен з них - звичайна людина. Він живий. Йому боляче. Йому холодно. Йому страшно. Понад усе він хоче вижити. І потім, коли все вщухне, написати рідним хоч одне слово, бо без його відповіді вони місця собі не знайдуть. За кожним стоять сім’ї, історії, мріі, розчарування", - написав співак.

Віталій закликав тих, хто хоче допомогти, не думати про передову узагальнено, ніби вона "десь там".

"Думайте про Людину. Яка жила своїм життям, мала плани і усім цим пожертвувала заради нашого світлого завтра. Думайте про Людину, якій набагато легше боротися і проходити важкі випробування, постійно відчуваючи віру і підтримку, знаючи, наскільки вона потрібна та який міцний тил стоїть за її спиною", - наголосив артист.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО:

"Я присвячую пісню "Навкруги" Побратимам, разом з якими ми відчули смерть дуже близько. Баті, Вєталю, Ваньці, Саничу", - додав він, розмістивши посилання на "банку", де триває збір на закриття поточних потреб воїнів.

https://send.monobank.ua/jar/4kJnMyCoFb

Нагадаємо, в вересні Віталій Козловський пройшов посвяту як артилерист.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів