Переможницю "Євробачення-2007" знімуть з посади посла?

25 січня 2008, 16:20

Єврокомісія висловила стурбованість у зв'язку з тим, що переможниця конкурсу "Євробачення-2007" Марія Шерифович надала підтримку кандидату на виборах президента Сербії від Сербської радикальної партії (СРП) Томиславу Ніколичу, повідомляють "РИА Новости".

Раніше сербська співачка Шерифович була призначена виконавчою владою Євросоюзу одним із п‘ятнадцяти європейських послів з питань міжкультурного діалогу,

Річ у тім, що пісня "Молитва", з якою Марія здобула перемогу на пісенному конкурсі, звучала на передвиборних мітингах СРП. Крім того, співачка привселюдно відсвяткувала перемогу разом з Ніколичем.


За підсумками першого туру виборів, який пройшов 20-го січня, він випередив діючого главу держави Бориса Тадича, який дотримується "проєвропейської" позиції.

Ніколич, зі своєї сторони, заявляв, що Сербія може вступити до ЄС лише як інтегрована держава, з Косово у її складі.

"Єврокомісія дослідить, чи робила Шерифович заяви, протилежні цілям Європейського року міжкультурного діалогу, і якщо це підтвердиться, ми будемо змушені переглянути можливість її діяльності як посла", - прокоментував ситуацію представник Єврокомісії Джон Макдональд.

Він підкреслив, що політичні симпатії і діяльність співачки "ні в якому разі не є вираженням політичної позиції ЄС у контексті президентських виборів у Сербії, які є справою народу цієї країни".

Другий тур президентських виборів у Сербії пройде 3-го лютого.

Фото з ЖЖ

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів