Караченцову викачали рідину з мозку і готують до операції

5 березня 2008, 13:28

Відомого російського актора Миколу Караченцова готують до операції на мозку, повідомляє "Твой день".

Так, 63-річного актора доставили у клініку при Інституті мозку людини РАМН, щоб відновити йому мову.

Караченцову і його дружині Людмилі Поргіній надали двомісну VIP-палату у відділенні нейрохірургії. Людмила Андріївна ні на крок не відходить від чоловіка. Тільки вночі на кілька годин її підміняє доглядальниця.

"Я не можу залишити Колю одного. Допомагаю йому їсти, вдягатися. Він зараз лежить під крапельницею. Поки ілкарі не дозволяють нікого до нього пускати. Щодня вони проводять з ним спеціальні процедури для відновлення мови", - розповідає жінка.


Медики розраховують, що мова актора зможе відновитися після застосування особливого методу лікування, заснованого на впливі електричного струму на мозок людини.

"Результати вже є! Зізнатися чесно, я навіть боюся наврочити..." - каже Людмила Андріївна.

Поки актор говорить дуже погано, і його слова досить складно зрозуміти. Однак надії медиків - на нову методику, за якою Караченцову спочатку викачали рідину з кори головного мозку, а потім почали вплив на мозок стимулюючими апаратами, здатними повернути мову.

У пітерський інститут мозку людини Микола Караченцов збирався приїхати ще у листопаду минулого року. Але тоді його планам перешкодила несподівана хвороба. Поїздку довелося відкласти.

Нагадаємо, у ніч на 28-ме лютого 2005-го Микола Караченцов потрапив у серйозну дорожньо-транспортну пригоду. Ще тоді акторові, який розбився на машині, була зроблена трепанація черепа й операція на головному мозку. Однак була необхідність у ще одній операції.

Фото "Твоего дня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів