Путін дав прочухана театралам

17 березня 2008, 13:09

Під час несподіваного візиту у театр на вихідних президент Росії Володимир Путін, який готується залишити свою посаду, натякнув, що він може залишитися режисером шоу в Росії, пише "Инопресса Ру".

Кремлівський лідер і його дружина Людмила зазирнули у театр на прем'єру п'єси Грибоєдова "Горі від розуму" у московському театрі "Современник".

Для художнього керівника театру Галини Волчек приїзд Путіна став несподіванкою, пише "Ліга" з посиланням на російську газету "Взгляд". Проте, Волчек зустріла Путіних і проводила їх у зал.


Глядачі, які вже з нетерпінням кілька хвилин очікували на початок вистави, побачивши президента, зустріли його оплесками. А після спектаклю Путін пройшов за куліси і випив чаю з акторами, давши їм прочухана.

"Я не побоюся видатися тут непрофесіоналом, тому що я не професіонал, але навіщо ви із самого початку показали, як він (Чацький) плаче? Відразу складається про нього враження як про слабку людину, а він - сильна людина, він протистоїть усім", - запитав він режисера п'єси Римаса Тумінаса.

Режисер пояснив своє рішення тим, що Чацький був ще дуже юний, їдучи з Москви, і, повернувшись додому, не міг стримати сліз. Тумінас також нагадав, що Чацький був сиротою, який залишився без рідних.

Однак цей аргумент не задовольнив російського президента: "Я боюся помилитися, але Олександр Матросов теж був сиротою, але закрив собою амбразуру. Він сильна людина", - наголосив Путін.

Тут на підтримку Путіна виступила худкерівник театру Волчек, пишуть російські "Известия".

"Я згодна з Володимиром Володимировичем! Якщо таке питання в нього виникло, то виходить, що необхідність показувати Чацького, який плаче, була погано доведена... Тими, хто показував!" - заявила вона "Известиям".

"А Чацького з Матросовим цілком можна порівнювати: таке порівняння правомірне, якщо вже воно приходить у голову", - додала Волчек.

"Ви праві, і я радий, що актор це чує", - визнав режисер Римас Тумінас, цитує його слова "Инопресса Ру". У той же час Путин парирував, що актор тут ні до чого, тому що він робить те, що говорить режисер.

Путін також знайшов сучасний зміст у сцені, у якій герой критикує своїх співгромадян за те, що вони лізуть зі шкіри, щоб освоїти західні тонкощі.

"Це особливо актуально, напевно, для нових членів ЄС! Правда?" - сказав він, сміючись. І відразу додав: "Жартую!"

Фото "Известия"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів