Ангела Меркель спробувала переплюнути Семенюк. ФОТО

15 квітня 2008, 19:54

Наприкінці минулого тижня канцлер Німеччини Ангела Меркель ризикнула з'явитися на відкритті нової опери в Осло у вечірній сукні з глибоким декольте, повідомляє "Inopressa".

Звісно, ні у яке порівняння із принадами голови Фонду Держмайна України Валентини Семенюк, декольте 53-річної Меркель не йде. Протее наробило чимало галасу у міжнародній пресі.

Разом з тим, як обережно висловився заступник прес-секретаря уряду Німеччини Томас Штег, канцлер вважає зайвим фурор, зроблений її вечірнім туалетом.


Як з усмішкою відзначив у понеділок Штег, "вибір вечірнього туалету з нагоди урочистого відкриття опери в Осло ніяким чином не повинен вплинути на процес переговорів зі вступу Туреччини в ЄС".

Крім того, за словами Штега, він сподівається, що норвезький королівський дім з поблажливістю поставиться до того, що вечірні вбрання як королеви Софії, так і принцеси Метти Маріт в результаті не знаходилися у центрі уваги.

За словами Штега, реакція міжнародних ЗМІ за великим рахунком була дуже позитивною, і канцлер анітрошки не збентежений резонансом.

А ще три роки тому відома своєю пристрастю до непоказних ділових костюмів, Меркель наробила галасу у пресі.

Тоді вона з'явилася на фестивалі Bayreuther у довгій абрикосовій вечірній сукні від іменитого дизайнера Ганни фон Грісхайм. Сукня була розкішною, але фурор наробив не фасон плаття, а піт, що проступив під пахвами Меркель.

Два роки тому дизайнер Вольфганг Джооп присвятив їй свою колекцію.

"Відкрита і холодна сталева сила очей Ангели Меркель, що випромінюють розважливість, надихнула мене", - пояснив він. Джооп створював цю колекцію для "жінки міста".

Торік у Берліні пройшла присвячена Меркель виставка прикрас за назвою Hommage a Angela.

Фото "Bild"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів