Після "Євробачення" Сербію звинуватили у націоналізмі

26 травня 2008, 15:37

Днями британська газета "The Daily Telegraph" звинуватила Сербію в тому, що ця країна під час виступу на "Євробаченні" використала націоналістичне послання.

"Сербія відкликає послів із країн, які визнали незалежність Косово, і тепер Єлена Томашевич висловлює роздратування країни у своїй пісні", - пише видання.

Річ у тім, що у тексті пісні йдеться про двох закоханих, але вона, начебто, має двозначну і таємничу кінцівку, пише newsru.ua.

"Розбуди мене в День Святого Віта для того, щоб я змогла подивитися на нього ще раз", - говориться у композиції.


Єлена Томашевич у своїй пісні закликала до націоналістичних ідей?

Як зазначає видання, це згадування навряд чи що-небудь скаже величезній міжнародній аудиторії, але в Сербії, і на Балканах День Святого Віта, 28-го червня, викликає величезний резонанс.

Адже саме цього дня у 1389-му році серби здобули перемогу над турками на Косовому полі - цю битву вони вважають наріжним каменем сербської релігії і національної самосвідомості.

Завершуючи коментар, видання нагадує, що Сербія не вперше використовує пісенний конкурс для політичних послань.

Торік сербка Марія Шерифович після того, як Боснія і Герцеговина присудила їй вищий бал ніби вітала боснійську публіку знаком, що використовувався сербами в період громадянської війни в цій колишній югославській республіці.

Фото з сайту b92.net

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів