Життя Меркель перетворили на комікс

3 липня 2009, 16:44

У Німеччині з'явився комікс, який розповідає про життя діючого канцлера ФРН Ангели Меркель, пише "Lenta.ru" з посиланням на видання "Suddeutsche Zeitung".

Чорно-біла оповідь у картинках має назву "Міс Чермані. Як з Енджі вийшов наш канцлер". До речі, Чермані, чи Tschoermanie - перекручене написання англійського Germany.

Сюжет коміксу, оснований на реальних подіях з життя Меркель, будується навколо розмови колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера та екс-голови Християнсько-соціального союзу Едмунда Штойбера.

Обоє свого часу програли Меркель у політичних перегонах. Тож у коміксі, Герхарда та Штойбер сидять в день виборів у кафе та за келихом пива очікують результати екзит-полу.


Під час цього чоловіки, побоюючись чергової перемоги Меркель, згадують про те, як вона змогла досягти політичної вершини. Звісно ж, Герхарда і Штойбер супроводжують це своїми коментарями.

Меркель стала героїнею коміксів

Розповідь починається з того моменту, коли мати канцлера Німеччини у 1954-му році таємно переносить немовля через кордон ФРН та НДР.

Серед іншого у коміксі згадується пристрасть Меркель до сауни, у якій вона ледь "не просиділа" об'єднання Німеччини.

До речі, за словами автора коміксу - журналістки Міріам Холштейн, ідея створити розповідь в картинках про Меркель з'явилася завдяки Ніколя Саркозі.

Справ у тому, що під час подорожі до Парижу Міріам побачила комікс-біографію Саркозі і вирішила зробити дещо схоже, але адже про німецького канцлера.

Фото з сайту видавництва Еeichborn

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів