"Євробачення" внесло зміни у правила

28 жовтня 2009, 15:05

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення" змінили правила голосування, повідомляє прес-служба конкурсу.

Вже з наступного року телеглядачі зможуть голосувати за учасника, який їм сподобався, протягом усього ефіру конкурсу. Раніше ж віддати свій голос можна було лише в останні 15 хвилин після я завершення усіх виступів, як це було раніше.

Нові правила голосування за допомогою sms-повідомлень та телефонних дзвінків діятимуть вже під час півфіналу та фіналу "Євробачення-2010".

"Це більше логічно, коли ви можете віддати свій голос за виконавці коли бачите і чуєте його пісню, а не після усіх виступів. Досвід кількох національних відборах також показав, що збільшення часу на голосування досить ефективне," - зауважив виконавчий керівник "Євробачення" Сванте Стокселіус.


Александр Рибак став кращим на "Євробаченні-2009"

Інша поправка у правилах конкурсу стосується відповідальних за розголошення інформації про осіб, які брали участь у голосуванні.

Відтепер відповідальність за подібне порушення будуть нести національні телекомпанії, що транслюють пісенний конкурс. Раніше ж це було на совісті постачальників телекомунікаційних послуг.

Відповідне рішення про зміну відповідального було прийнято після скандалу в Азербайджані. Тоді місцева прокуратура викликала на допит кількох осіб, які проголосували на "Євробаченні-2009" за представників Вірменії.

Нагадаємо, переможцем "Євробачення-2009", яке пройшло в Москві, став представник Норвегії Александр Рибак. Завдяки артисту білоруського походження "Євробачення-2010" пройде в травні наступного року в Осло.

Фото naviny.by

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів