Фоторобота Медведєва опинилася у п’ятірці найдорожчих

18 січня 2010, 12:55

Фотографія "Тобольський Кремль" зроблена російським президентом Дмитром Медведєвим опинилася на четвертому місці у рейтингу найдорожчих фотографій світу, передає "Коммерсант".

Такому успіху політик завдячує члену ради директорів компанії "ИЛИМ-Групп" Михайлові Зінгаревичу. Останній виклав за фотографію 51 мільйон російських рублів (близько 1 мільйона 725 тисяч доларів).

Бізнесмен купив фотографію Медведєва 16-го січня на Різдвяному ярмарку.

Таким чином робота російського президента увірвалася у ТОП-10 найдорожчих фоторобіт світу одразу на 4 сходинку.


Фотографія "Тобольський Кремль" тепер у ТОП-10 найдорожчих у світі

Нагадаємо, наразі найдорожчим знімком у світі вважається безіменна фотографія американця Річарда Прінса. Знімок з серії "Ковбой" був придбаний невідомим покупцем у 2008-му році за 3 мільйони 401 тисячу доларів.

На другій сходинці рейтингу знаходиться диптих німця Андреса Гурські "99 центів II". Це фото у 2007-му році придбав вітчизняний колекціонер Віктор Пінчук. За знімок бізнесмен виклав 3 мільйони 346 тисяч доларів.

У трійку найдорожчих фотографій світу також входить робота американця Едварда Штайхена "Місячне сяйво у ставку". Знімок 1904-го року був придбаний приватним колекціонером у 2006-му році за 2 мільйони 928 тисяч доларів.

Російський президент Дмитро Медведєв полюбляє фотополювання

До речі, президент Росії славиться своєю любов'ю до фотографування. Зокрема, Медведєв робить свої знімки на дзеркальний фотоапарат Canon та фотокамеру Leica S2-P.

Нагадаємо, колишній керівник Росії Володимир Путін також свого часу заробив славу художника. Так, його картину було продано майже за 1 мільйон 100 тисяч доларів.

Фото з особистого сайту президента Росії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів