Бейонсе стала музичною рекордсменкою

1 лютого 2010, 11:52
Темношкіра співачка Бейонсе Ноулз стала рекордсменом американської музичної премії "Греммі", повідомляє " ВВС ".

Під час нагородження цьогорічної американської Національної академії звукозапису "Греммі" у Лос-Анджелесі артистка отримала відразу 6 нагород.

Зокрема Бейонсе тала кращою у таких номінаціях: "Краща пісня року", "Краща композиція в стилі ", "Кращий альбом у стилі R&B", "Кращий жіночий вокал в стилі R&B", "Краще традиційне R&B-виконання" та "Кращий поп-вокал".

Ще жодна жінка за всю 52-річну історію "Греммі" не досягала таких успіхів.

Тепер у Бейонсе є 16 "золотих грамофонів" - включаючи ті, що вона отримала в минулі роки.


Бейонсе за свою кар'єру "заробила" 16 нагород "Греммі"

Також переможцями "Греммі-2010" стали: кантрі-виконавиця Тейлор Свіфт ("Кращий альбом"), Lady GaGa ("Краща танцювальна пісня" і "Кращий альбом в жанрі електронної танцювальної музики")

"Кращою рок-піснею" була визнана композиція гурту Kings Of Leon під назвою "Use Somebody".

"Греммі" за "Кращу реп-пісню" отримала композиція Run This Town, записана Jay-Z. "Альбомом року в стилі реп" був визнаний альбом "Release" Емінема.

Також музичні призи дісталися відразу двом синам Боба Марлі. Стівен Марлі отримав "Греммі" за "Кращий альбом у стилі реггі" (Mind Control - Acoustic). Зіггі Марлі був удостоєний нагороди за "Кращий дитячий музичний альбом" (Family Time) - це вже п'ятий "Греммі" в його кар'єрі.

До речі, приз американської академії звукозапису дістався і росіянам. Зокрема, "Греммі" за "Краще інструментальне виконання з оркестром" отримали диригент Володимир Ашкеназі і піаніст Євгеній Кісін. Таким чином була відзначена їх трактування Другого і Третього фортепіанних концертів Сергія Прокоф'єва.

Посмертний приз за внесок у розвиток музичної культури отримав король поп-музики Майкл Джексон.

Під час церемонії на сцені з'явилося тривимірне зображення співака, а його пісні виконали Ашер, Селін Діон, Дженіфер Хадсон і Смоки Робінсон.

Статуетку "Греммі" за свого зіркового татуся вийшли забрати молодші діти Майкла - Прінц і Періс.

Фото "Reuters"

Послухати хіти-переможці "Греммі-2010" можна на порталі "Українська правда. Життя": "Греммі-2010" віддали Бейонсе, росіянам та дітям Джексона"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів