Білла Клінтона екстрено прооперували

12 лютого 2010, 10:26
Колишньому президентові США Біллу Клінтону зробили термінову операцію на серці, повідомляє " ВВС ".

Напередодні ввечері 63-річний політик поскаржився на біль у грудях. Клінтона одразу було доставлено до однієї з клінік Нью-Йорку.

Під час хірургічного втручання медики вживили в аорту Білла дві спеціальні трубки, які дозволяють крові нормально рухатися по аорті.

Представник екс-президента повідомив, що після операції Клінтон перебуває в доброму гуморі.

Його дружина, держсекретар США Хілларі Клінтон вирушила з Вашингтона до Нью-Йорка, щоб бути з чоловіком.


Нагадаємо, восени 2004 року Біллу Клінтону зробили аорто-коронарне шунтування - після того, як він поскаржився на болі в грудях і проблеми з диханням.

Тоді лікарі вважали, що Клінтону загрожував інфаркт.

Минулого року Клінтон був призначений спеціальним представником ООН на Гаїті. Тож тепер, коли там відбулися потужні землетруси, у Білла з'явилося чимало роботи.

Приятель екс-президента повідомив телекомпанії "АВС", що окрім виснажливої поїздки на Гаїті минулого тижня, Клінтон ще й застудився.

За словами президента Американської асоціації з питань здоров'я серця Клайда Янсі, те, що Клінтону знадобилося вживляння в аорту двох трубок, "не стало несподіванкою".

Янсі повідомив, що пацієнтам, які перенесли аорто-коронарне шунтування, у наступні п'ять-десять років часто буває потрібна ще одна операція, оскільки зазвичай відбувається поява нових кров'яних згустків.

Фото "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів