Україну оштрафували на "Євробаченні"

23 березня 2010, 12:42

Європейська мовна спілка (EBU) вирішила оштрафувати Національну телерадіокомпанію України за те що та вчасно не подала усі офіційні документи і матеріали для представлення свого учасника на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2010".

Про це повідомляється на офіційному сайті конкурсу.

"...Український суспільний мовник НТКУ повідомив EBU, що на даний момент вони не можуть надати повний пакет матеріалів. А оскільки це є порушенням правил змагань, Консультативною групою "Eurovision Song Contest" було вирішено накласти нормативний штраф та додатково штрафувати за кожний наступний день після закінчення встановленого терміну подачі матеріалів до EBU", - йдеться у повідомленні на сайті "Євробачення".

"Євробаченню" набридла підгальмованість України

Згідно з повідомленням European Broadcasting Union, організатора проведення конкурсів "Євробачення", усі матеріали щодо конкурсантів від країн-учасниць пісенного конкурсу мали надійти до EBU до понеділка 22-го березня.


Водночас повідомляється, ніби НТКУ запевнила EBU, що надасть усі матеріали стосовно представника від України не пізніше понеділка 29-го березня.

Цікаво, що на офіційному сайті НТКУ заявлено:

"За інформацією глави української делегації Вікторії Романової, що зараз перебуває в Осло на зустрічі голів делегацій ПКЄ-2010, Україна має передати всі документи щодо нової пісні в Осло не пізніше п`ятниці, 26 березня".

Ювілейний 55-ий пісенний конкурс "Євробачення" цьогоріч пройде у норвезькому Осло 25, 27 і 29 травня.

Через історію з Васями та Альошами НТКУ оштрафували

Як раніше писав ТаблоID, рішенням НТКУ Україну на "Євробаченні-2010" мав представляти співак Василь Лазарович.

Однак після приходу нової влади та нового керівництва НТКУ, було вирішено провести відкритий Національний відбір. В результаті було вирішено делегувати в Осло співачку Олену Кучер Alyoshа з піснею "To be free".

Однак вже наступного дня після Нацвідбору Альошу звинуватили у плагіаті та порушенні правил для конкурсних пісень, а згодом співачці було запропоновано змінити пісню для "Євробачення-2010".

ТаблоID

Фото "Попса.нет" та скріншот з офіційного сайту "Євробачення-2010"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів