Стінг виступає за легалізацію наркотиків

2 квітня 2010, 15:16

Популярний британський співак та композитор Стінг закликає легалізувати марихуану, а кошти з цього скерувати на боротьбу з тяжкою злочинністю, бідністю та глобальним потеплінням.

Таку заяву він зробив в четвер у своєму блозі на "The Huffington Post".

"Боротьба з наркотиками зазнала поразки - навіть ще гірше. Це приносить активну шкоду нашому суспільству. Тяжка злочинність процвітає у тіні, куди було загнано торгівлю наркотиками", - запевняє Стінг.

Багаторічна війна з наркотиками все одно не змогла завадити людям вживати їх, перевозити через кордони та продавати на вулицях.


Тим часом люди, які насправді потребують допомоги у боротьбі із залежністю, не одержують її, бо суспільство прирівнює їх до злочинців, каже співак.

Знаний борець за соціальну справедливість наголошує на тому, що країна марно витрачає мільярди, заповнюючи в'язниці тими, хто не скоїв жодного насильницького злочину.

"Роками війна з наркотиками слугувала приводом для того, аби ув'язнювати людей на непомірні терміни - людей, чиї "злочини" ніколи не завдали шкоди іншій людській істоті, людей, які й так жили на задвірках суспільства, чиї голоси були найслабшими, а влада - найменшою", - стверджує Стінг.

58-річний співак також наголошує на тому, що таке марнування коштів призводить до зменшення ресурсів для боротьби зі справжньою, тяжкою злочинністю, а також для вирішення більш важливих загальнолюдських проблем.

"Фактично сотні мільярдів доларів - доларів, які необхідні для вирішення нагальних проблем від бідності до забруднення навколишнього середовища - витрачено", - каже він.

Співак, чиє справжнє ім'я Гордон Самнер, закликав американців підтримати Drug Policy Alliance, організацію, яка зосереджується на зменшенні шкоди, якої завдають суспільству наркотики та на відповідній пропаганді серед молоді.

Її активісти вважають, що спроба зовсім заборонити наркотики - марна та надто обтяжлива для суспільства.

Нинішня політична ситуація, на думку Стінга, є сприятливою для того, аби ставлення до наркотиків було нарешті переглянуто.

"Президент Обама відкрито сказав, що війна з наркотиками - це поразка. Законопроект про декриміналізацію марихуани розглядається на Капітолійському пагорбі", - каже співак.

Нагадаємо, через нещодавній виступ Стінга для доньки президента Узбекістана співака звинуватили у лицемірстві, а екс-посол Великобританії сказав, що через цей вчинок "всі його зусилля в галузі прав людини та екології летять в трубу".

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів