Дід Віталія Кличка відучив його кидатися хлібом

9 квітня 2010, 13:03
Боксер-чемпіон, депутат Київської міської ради Віталій Кличко розповів, чому він перестав кидатися хлібом та про свого діда-партизана, пише " Комсомольська правда в Україні ".

"Якось у дитинстві, коли я не хотів їсти і кинув шматок хліба на підлогу, дід не став мене карати, а розповів про те, як під час війни випадково впустив у сніг такий же маленький шматочок хліба. Голод був таким сильним, що у лютий мороз він перерив замет голими руками. Хліб таки знайшов, а руки відморозив", - розповів Віталій.

"Після тої розповіді я вже ніколи не кидався хлібом. Пам'ятаю про це все життя і дітям своїм розповідаю, щоб також пам'ятали", - додав спортсмен.

Брати-Клички та їхній дід Родіон

Напередодні 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні Кличко також згадав, як його дід захищав Київ.

"Наш дідусь Родіон брав учать у бойових діях з самого початку Великої вітчизняної. Він захищав Київ. Дід розповідав нам з Володею, як німці взяли їх в облогу. І він з товаришами вибирався з відти з боями через ліси і болота", - згадує Віталій.


За словами Кличка, перейти лінію фронту його дідові та товаришам так і не вдалося. Тож, до 1943-го року дід Родіон воював у партизанському загоні. А коли Київ звільнили, повернувся на старе місце служби.

Фото "Комсомольської правди в Україні"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів